Насловна Насловна Демократе: ЦГ фали неселективно поштовање основних права и слобода

Демократе: ЦГ фали неселективно поштовање основних права и слобода

2
ПОДИЈЕЛИ

Међународни дан људских права, који се обиљежава данас, прилика је да се подсјетимо да нам, захваљујући политици суноврата коју води четвртвјековна власт, не фали само виши животни стандард, већ да нам у Црној Гори, много више од тога, недостаје неселективно поштовање основних права и слобода, нагласио је данас Штјефан Цамај, предсједник Демократског савјета Демократске Црне Горе.

„Грађани су жељни једнакости, равноправности и правде, а свега тога ни у назнакама неће бити све док је на власти гарнутура која је продуковала или, у најмању руку, толерише криминалне кланове који, и ових дана, у питање доводе чак и право на живот,“ напоменуо је Цамај.

Он је оцјенио да су посљедњи примјери Будве, Бара, Подгорице и Котора најбољи показатељи поштовања људских права, па сваки грађанин с правом себи поставља питање – о каквим другим правима да размишљам кад ми је право на живот и на слободно кретање угрожено и док пијем кафу у кафићу или шетам улицом?

Цамај је напоменуо да стање није ништа боље ни када је у питању борба против дискриминације, која не заобилази никога, осим шачицу привилегованих, а која је нарочито изражена према мањинама и маргинализованим групама у друштву.

„Демократе ће се и у наредном периоду трудити да сваки такав случај за који сазнамо процесуирамо и истјерамо до краја и, у том смислу, снажно ћемо се залагати за надмоћ правде и једнакости над неправдом и дискриминацијом,“ истакао је предсједник Демократског савјета Демократа и додао:

„У име свих Демократа и у своје име, Црној Гори желим нову и власт неоптерећену криминалном прошлошћу и насљеђем ружних времена, која ће се залагати за поштовање људских права сваког човјека, као претпоставку за укупни напредак и бољу будућност свих.“

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Демократе , не будите у заблуди. Демократије нема! Демократија је у снази. Е , сад ви мало размислите гдје је снага и како се постаје снажан.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here