Насловна Друштво Пион у Катнићевој фарси: Синђелић признао да има богато искуство у лажном...

Пион у Катнићевој фарси: Синђелић признао да има богато искуство у лажном свједочењу

9

Да Саша Синђелић није случајно искориштен као пион Миливоја Катнића у монтирању лажне оптужнице за аферу „државни удар“ потврђују документа у којима главни „свједок сарадник“ признаје да је, под притиском, већ давао лажне исказе.

Након што је објелодањено да је Катнић 2003. године, као предсједник Вијећа судија у Војном суду у Подгорици, прогледао кроз прсте Синђелићу иако је био оптужен због више тешких кривичних дјела, на свјетлост дана изашла су нова документа која потврђују да је Синђелић под притиском и пријетњама полицијског оперативца Милета Новаковића лажно свједочио.

sinđelić-spužНоваковића је, иначе, био први оперативац полицијске акције „Сабља“ која је спровођена под диригентском палицом Бебе Поповића, сада једног од најближих сарадника Мила Ђукановића.

Понуда Бебиног оперативцa Новаковића: Излазиш из затвора ако прихватиш сарадњу

Тако је су једном од докумената наводи да се Новаковићу 02. децембра 2002. одобрава да у затвору у Спужу посјети тада окривљеног Синђелића „ради прикупљања обавјештења на околности више извршених дјела крађе на територији Републике Србије, на околности  кривичног дјела убиства на територији пограничне зоне између СРЈ и Републике Хрватске, једног лица, те кривичног дјела спрјечавања службених лица у вршењу дужности на територији Рашке и Краљева“.

sindja-zalba-lazeДокумента која објављујемо показују да је Синђелић у свом исказу (писаном руком), а потом препричаном и у пресуди Врховног суда Србије, навео да је Новаковић обавио са њим разговор без присуства адвоката и да је том приликом „добио понуду да ће изаћи за три мјесеца уколико прихвати сарадњу са њим“.

novakovic-sindjelic1Синђелић додаје да је Новаковић  „на њега вршио притисак да пристане на сарадњу“, односно „да прихвати неколико убистава, међу којима и једно у Хрватској“.

Такође, Синђелић, што потврђују документа, наводи и да је „под притиском и пријетњом лица (Новаковић) које га је посјетило у затвору у Спужу – потписао неке папире“, односно лажно свједочио.

novakovic-sindjelic4О кредибилности Синђелића као свједока више него јасно говори и документ у којем се наводи да му је адвокат, док је био у притвору у Спужу, говорио „да се прави што више лудим“, како би његов тадашњи случај завршио пред цивилним судом.

novakovic-sindjelic2Документа, дакле, јасно потврђују да Синђелић има богато искуство у давању лажних исказа, а све у сарадњи са тајним полицијским службама, што га чини идеалном особом за Катнићевог „кључног“ свједока сарадника у фарси званом „државни удар“.

9 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Radivoje ,ovdje nema ni SMIJEHA ni TRAGIKE…ovdje postoji samo PUSTOS.Ako je to izbor „vecine“ neka im bude…ja znam da sam manjina u njihovim pohlepnim dusama.

   • 0
    0

    Pustoš, prijatelju, eto, baš pustoš je prava riječ!
    U glavama … Posvudijen pustoš!
    Kako i Srbiju i Crnu Goru kontrolišu i njima upravljaju tajne službe u sprezi sa odmetntim vlastima i mafijom.
    … Ono najgore stanje!

 1. 0
  0

  И Синђелић дословно каже: „Морао сам лажно да свједочим…“

  Толико о кредибилитету ?

 2. 0
  0

  Да ли је све ово доказ тоталног фијаска “западних вриједности“. Они, дебело стоје иза овога. На страну што су , преко домаћих квислинга на власти ишли на најневјероватнију конструкцију : да једине праве и доказане пријатеље: Србију и Русију прикажу, као једине непријатеље и да је то довољан разлог да се због опасности одњих “угурамо“ у НАТО. Каква је против мјера?

 3. 0
  0

  Ево да вам кажем како је било. Синђелића сам пустио тад, јер сам се договорио са Новаковићем. Њему је нешто требао. То је била озбиљна услуга. Сад кад смо размишљали кога да ангажујемо око избора, звао сам Новаковића и тражио да ми помогне, да ми набави неке људе националисте из Србије који би као дошли овамо да руше власт. И онда је он звао Синђелића да он то заврши. Ја сам сјетио о коме се ради, али нисам имао појма да је осуђен у Хрватској. То ми Новаковић није рекао. А ни да је луд. Е сад ћемо Новаковићу да видимо како ћемо се извлачит из јада овога. Ако тонем ја, и ти ћеш заисто!

  • 0
   0

   Уважени господине Катнићу, да не велите истину, био би ово добар виц.

   Државни удар на здрав разум се наставља свим расположивим средствима.

 4. 0
  0

  Jedva cekam da se drustvo iz udobnosti ‘Kristala’ preseli u drvene optuzenicke klupe. Da pogledaju optuzbu u oci I ispricaju svoju verziju ‘istine’ pred crnogorskom javnoscu.
  Zanima me samo jedno – da li ce Ambasada Rusije imati obraza traziti akreditaciju za pracenje sudskog procesa – kad vec ne saradjuje sa crnogorskim Tuzilastvom po pitanju islijedjivanja svojih gradjana (zli jezici bi rekli agenata KGB-a…)?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here