Насловна Политика Катнић у елементу: Широков није Широков, хвала НАТО-у

Катнић у елементу: Широков није Широков, хвала НАТО-у

31
Katnić, Gestapo
Миливоје Катнић

Специјални државни тужилац Миливоје Катнић казао је да је НАТО имао велику улогу у откривању учесника наводног покушаја државног удара 16. октобра у Црној Гори.

Он је навео да је имао велику помоћ безбједносних служби земаља НАТО-а, а највећу оних које су у томе најангажованије – службе Велике Британије и САД.

Хвала специјалним службама пријатељских земаља, посебно службама САД и Велике Британије. Њима се најтоплије захваљујем“, казао је Катнић.

Он је рекао да је искључиви мотив Александра Синђелића да изведе наводни терористички напад у помоћ Едуарду Широкову да Црна Гора ни по коју цијену не уђе у НАТО.

Катнић је у емисији „Жива истина“ говорио и о идентитету учесника наводног покушаја државног удара 16. октобра.

Широков није Широков, него Едуард Шишмаков“, навео је он.

Он је најавио да ће Специјално државно тужилаштво за наводни покушај државног удара 16. октобра прошле године имати готову оптужницу до 15. априла.

Специјално државно тужилаштво донијело је наредбу да се овај поступак води против 23 лица. Као што знате, након што је скинут посланички имунитет за још два лица, сада се поступак води против 25 лица„,  казао је Катнић.

Он је додао да не  може прецизирати да ли ће још особа бити обухваћени овом оптужницом, те да је о свему, укључујући скидање имунитета Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, информисао врховног државног тужиоца Ивицу Станковића.

Реторика ДФ-а је већ дуже на неприхватљивом нивоу. Али, ово је била измијењена ситуација јер је психолошко стање цијелог друштва било на потпуно невјероватном нивоу, јер се пријетило грађанским ратом„, навео је Катнић.

Према његовим ријечима, Тужилаштво је о могућности терористичког напада у Црној Гори и ко је у њега укључен први пут  чуло од Мирка Велимировића и то четири-пет дана прије избора.

Учесници су били дио из Србије, из окружења и дио из страног елемента о коме ћемо говорити. Тешко је доћи до њиховог субјективног идентитета, јер је он био тајан. Имали су имали више пасоша са различитим именима. Могу вам само рећи да је у Црну Гору, рецимо, тада дошло више попова истог имена и презимена. Под Острогом су те ноћи, 15. октобра, били и чланови ДФ-а који су се срели са овим лицима. То је било мјесто гдје је им било најлакше да се нађу„, навео је Катнић.

31 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Premasio si samog sebe.
  Dobro si nas obavijestio da su u sve najvise bile ukljucene sluzbe SAD i Velike Britanije, sto nije nista novo, to je permanentno. Sta su sve radili, bas su nam od povjerenja.
  Inace po komentarima gradjana Crne, nezadovoljstvo je sto nam Rusi u predhodnom periodu nijesu pomogli nego su nas prepustili satanama.
  Da pomognu, a ne da se mijesaju. Prijateljski.

  • 0
   0

   Ката је овим директно открио ко стоји иза свих интрига око државних удара. Специјалне службе САД-а и Велике Британије. Очекујемо да у следећој итерацији Ката подигне оптужницу против њих.

 2. 0
  0

  Трања је очито синоћ била у елементу. Појачано је булазнио јер је заборавио напамет научену лекцију, па га је слина Шуковић морао с времена на вријеме да подсјети.

 3. 0
  0

  Britanci i amerikanci su morali pomoći u utvrđivanju identiteta ovih rusa, to nijesmo mogli sami znati. Tako smo saznali ko su oni zaista i da je jedan od njih bio ataše u Poljskoj odakle je protjeran zbog špijunaže. Saznali smo i da su bili uhapšeni u Beogradu i da je njihov šef Patrušev zbog toga bio u iznenadnoj posjeti Srbiji. Uzet im je i DNK radi utvrđivanja identiteta.
  Saznali smo da će se Ristiću suditi u Srbiji. Biće zanimljivo kako će se rusi ponašati u ovom predmetu. Moraju i oni suditi Šišmakovu i na kraju ga osuditi jer ako to ne urade optužiće sami sebe za učestvovanje u događaju. Sama činjenica da su snimani u Beogradu kako ulaze u rusku ambasadu je dovoljno inkriminišuća za rusku stranu tako da ne znam kako će se izvući iz svega ovoga. Ni snimci Đukanovićevog kretanja po Podgorici dobijeni sa ruskih satelita nijesu se slučajno mogli naći kod ovih rusa, iako to tužilac nije pominjao sinoć.
  Zašto nijesam iznenađen da se u cijeloj priči pominju popovi i Ostrog? Iako je to moglo biti samo mjesto okupljanja ipak indikativno govori da najveće zlo ove države to mjesto doživljava kao svoje.

 4. 0
  0

  Ружно је Комлене овај масја што то Говориш о Острогу.Ти као муслиман ми морао да имаш више поштовања према православним светињама.Гдје ти је ту толеранција толико хваљена за вријеме отоманске владавине за којом толико чезнеш.Нека ти Острошки светац подари оно што си заслужио.

  • 0
   0

   Crnogorac, iz mjesta u kome nikada nije bilo muslimana (iako smo lijepo živjeli sa komšijama muslimanima sa druge strane Tare), potomak vojvode Momčila. I pročitaj dvaput, nešto nijesi shvatio.

 5. 0
  0

  PRESVIJETLI VLADIKO AMFILOHIJE kako je krenula ova OLUJA crnogorska protiv svega sto ima prefiks SRPSKO , ne bih se cudio da i vas optuze za terorizam . Crni MILIVOJE ne skrnavi MANASTIR OSTROG evo ti se pretci prevrcu u grob . Molim NACELNIKA DOBROTE da oslobodi jedan krevet za doticnog serifa da se ne opasa nobelom jer ce nastradat neko NEDUZNI .

 6. 0
  0

  Оно синоћ је чак и за ову зајебанцију од државе било разочаравајуће. Човјек који је на Интерполовој потјерници издатој од стране ЦГ није онај кога воде као осумњиченог у тужилаштву? 🙂 Поред тога, да им то опростимо, шта имају они уопште против лица под именом ”Шишмаков”? Синђелићев исказ? 🙂 Оног што не брине за паре, чак је, каже Катнић, и свој новац дао да би се ”државни удар” спровео. Жали га Катнић, каже у дугове је ушао 🙂 И на крају, гле чуда, постао свједок сарадник.

  Да не помињемо то да су наоружани терористи, а који су ”имали своје оружје”, па им Пајино очигледно није ни требало, имали задатак да ”шетају улицама” да убију Мила Ђукановића 🙂

  Катнић је озбиљно болестан човјек (Нобел), али у рукама озбиљних криминалаца. Ситуација је сложена, ово може да има крајње озбиљне последице. Најприје, човјек се мора медицински збринути, па све остало.

 7. 0
  0

  E, sad mi lakše …
  Znači nije spriječio “ državni “ brat Vučić, nego britanske i amerikanske službe!
  Čuo sam da je i Rip Kirbi duboko, kako se to kaže … involviran!
  U sledećem nastavku stripa konačno ćemo saznati i ko i zašto. Za čije babe brašno!
  Čudo je taj Kirbi, jadi ga znali!
  Sve ti on zna što se u Planinu zbiva. Pa Katiljiću dojavljuje.
  … Još on svoje usluge ne naplaćuje, dektektiv!

 8. 0
  0

  E JADNA NAM PAMET KA“ŠTA JE !OVAJ SEIR OD TZ.TUŽITELJA TREBA POD HITNO DA ZAVOD ZA ZBRINJAVANJE OSOBA SA IZRAŽENOM I NEOVLADLJIVOM MAŠTOM I NEPREDVILJIVIM ISPADIMA PRIVEDE OVOG VESELNIKA ,PO MOGUĆNOSTI DA MU NAVUČE KOŠULJICU KOJA SE ZAKOPČAVA NA LEĐIMA I PRAVAC DOBROTA.REŽIM JE NASAO OVOG MUČENIKA DA GA ISKORISTI ZA PRLJAVŠTINE SVIH VRSTA ,OD OBRAČUNA SA POLITIČKOM KONKURENCIJOM UNUTAR ZLOČINAČKE ORGANZACIJE ZVANE DPS (ORAČUN SA MAROVIĆEM) DO OBRAČUNA SA ISTINSKOM OPOZICIJOM DF.OVAJ VESELNIK JEDINO ŠTO PROIZVODI U KARADAGU A TO JE ISTINSKI SMIJEH ,ŠTO JE ZDRAVO ZA MENTALNO ZDRAVLJE GRADJANA SA TIM DA POSTOJI IPAK VELIKA OPANOST DA PROIZVEDE I NESAGLEDIVE SUKOBE U KARADAGU.ON JADAN UŽIVIJO SE JE U ULOGU ELIOTA NESA I SVAKIM NASTUPOM PROIZVODI SALVE SMIJEHA I SPRDNJE ,POSTAVLJA SE PITANJE DA LI JE REŽIM IZABRAO TAKVOGA VESELNIKA DA SJUTRA MOŽE REĆI DA POJMA NIJESU IMALI DA ON U STVARI NIJE NORMALA.,FINO BI NA NJEMU UMILI RUKE.OPOZICIJA MORA POD HITNO DA ZAHTIJEVA DA SE OVAJ VESELNIK PREGLEDA OD STRANIH NEZAVISNIH STRUČNJAKA I DA SE UGOTOVI NJEGOVO MENTALNO STANJE.

 9. 0
  0

  Da Katnić nije bio na Konavle i Dubrovnik-ostao bi uskraćen za obavještajno bezbjedonosne podatke -iz kojih je izrasla „obrana od državnog u pokušaju udara na zdravi razum crnogorskih građana…“? kA U DOBA NAJEZDE 30 ILJADA USTAŠA-IZ kONAVALA KA BOKI I CRNOJ GORI-RIKAHU HOROVOĐE MOMIR-MILO-SVETO…TRIJOFIRDEZEN…? Bravo Mili-VOJ…

 10. 0
  0

  Veliko fala obavještajno bezbedonosnim službama Amerike i Engleske…(zemlje proleterske)-koje su sve dale-pa povrate ugled u zemlji-koju su oni isti „prosuli-likvidirali-1.decembra.1918 godine-kraljevinu Cara Junaka-za više interese? Ipak treba biti obazriv-pa nastaviti sa aktivnim učenjem „ruskog jezika-pisanja i govora…“-da bi smo lakše i efikasnije čitali imena-prezimena- poput ŠIROKOV-A NIJE NEGO… ŠIŠM(IŠ)AKOV…i druga umilna imena-ruskih špijuna..daleko im kuća od nas..Milov-žbir-ov…..?

 11. 0
  0

  OVA UDBAŠKA TRANA KOJA SE PREDSTAVLJA „KOMLEN“ KAŽE DA ŽIVI NA LIJEVOJ OBALI TARE I DA NIKADA NIJESU BILI UGROŽENI OD MUSLIMANA(BOŠNJAKA),DA SU SA NJIMA ŽIVJELI LIJEPO.OVA TRANJA ILI STVARNO LAŽE ILI JE POTOMAK ONIH SA ONU STRANU TARE.NAIME LJETA 1877 U JUNU MJESECU TURSKA VOJSKA NA ČELU SA PAŠOM MEHMED ALIJOM UZ POMOĆ BAŠIBOZUKA POTURICA IZ METOHIJE,PLAVA,GUSINJA POD KOMANDOM ALI BEGA GUSINJSKOG I KOLAŠINSKE POTURICE NA ČELU SA BIMBAŠOM SULJAGOM MEKIĆEM PALE I ŽARE VASOJEVIĆKA SELA .STIH KAŽE:“I REČINE SELO POPALIŠE,
  I LIPOVO OGNJU PREDADOŠE…“
  TO TI JE „LIJEPI ŽIVOT“,PLJČKANJE NEJAČI,PLIJENJENJE BLAGA,UBISTVA ČOBANA I NEBORAČKE NEJAČI.U LJUTOM BOJU NA BUKOVOJ POLJANI CRNOGORSKA VOJSKA JE LEKVIDIRALA 800 TURSKIH VOJNIKA ,I TURCI SU SE MORALI POVUĆI U KOLAŠIN.TO JE TAJ „LIJEPI ŽIVOT“ KOMLENE TRANJO UDBAŠKA .ODGOVORI NA OVO NEKA NAROD ZNA STO JE ISTINA!ZAVODIŠI LAŽEŠ NEUKE KOJIH JE SVAKIM DANOM SVE VIŠE!

  • 0
   0

   Mi smo malo nizvodno od Vasojevića. Bilo je uvijek incidenata i ponekad većih sukoba. Razlog je uglavnom bio što su naši prelazili preko Tare i krali stoku. Poslednji put za vrijeme četničke uprave naši su prešli na drugu stranu Tare (moja porodica nije), očistili im štale i prebacili goveda preko rijeke. Sreća pa nikoga nijesu ubili, bio je to samo pljačkaški pohod. Sledeće godine su muslimani došli sa nekom okupatorskom vojskom da se svete, nalazili su po štalama svoju stoku i svakome zapalili i štalu i kuću. Zapamtili su dobro ko je dolazio kod njih da krade i moju porodicu su uvijek smatrali ljudima i prijateljima. Kad nestane žita išlo se kod njih da se pozajmi (oni su uvijek bili bogatiji) i mojima su sva vrata bila otvorena a četnici nijesu smjeli ni da pitaju hoće li im pozajmiti.
   To ti je cijela istina, pitaj stare ako budu htjeli da ti je ispričaju do kraja. I batali te epitete: “tranja“ i sl. Da nijesu i tvoji preci bili kao moje komšije? Doduše kod nas lopovi nijesu lopovi nego sve junak do junaka (dugo je u CG bilo junačko djelo ukrasti). Vjerujem da ni zube ne umiješ oprati a nekoga prozivaš.

 12. 0
  0

  @ 100% …

  Sve ti je ovo ka’ za bukvar!
  Ama, što ti treba brate da bilo koga mrziš!?
  Pogotovo da mrziš i mene, koji sam Srbin iz Crne Gore, Crnogorac!?
  Dobar si ti, od onih najboljih Srba, da bi bilo koga mrzio!
  I ako ti mogu dati jedan savjet bratski, dobronamjeran : Ne mrzi! Neka oni mrze tebe!!!
  Bolje je da te mrze, nego da mrziš!
  Proklet je koji mrzi.
  … Neka mrze Komleni, Fingeri & company!
  Mi imamo pametnija posla!
  I obavjezu da budemo bolji od drugih!
  Odgovorni!
  Da popravljamo štetu, pa šta na dobri Bog da!
  Srbi smo mi iz najljepše Planine.
  Već jednom zakleti!

 13. 0
  0

  Nisam Crnogorac, ali ne pada mi na pamet da širim mržnju prema njima, to ostavljam njihovim bezbožnim šovinistima, samo neka ne pokušavaju da nameću njihov novokomponovani nacionalni identitet susjednim regijama (Primorje, Brda ,Zeta, stara Hercegovina, stara Raška), koje, skupa sa njima, čine današnju Crnu Goru, ali ne i crnogorsku naciju!

 14. 0
  0

  DJIKANE JUNACE,NEDAJ BOŽE DA MRZIM BILO KOGA A NAJMANJE SEBE!TO JE CITAT „VELIKOG VODJE „O CRNOGORCIMA IZ NJEGOVIH RANIH RADOVA ,DA SE PODSJETIMO KOGA JE SVE MRZIJO IHULIJO!VOLIM CIJELI SVIJET MOJ DJIKANE!

 15. 0
  0

  Veliko „hvala“ „velikim prijateljima“ Baraku Husejnu Obami i Hitleri Klontonki sto bratski pomagase Hasim Tacija, Mila Djukanovica, Pickousnog i islamskoj drzavi. sta bi raznorazne komunjare i dzihadisti da im ne bijade prijatelja.

  PS Nema vise Hitleri. i mekejn vam je ocajan. Zivio Trump!

 16. 0
  0

  Sve si trefio ka’ što i treba, grješke nema!
  Stoput ođe napisah : Crnogorci su samo oni Srbi koji su živjeli i žive u Staru Crnu Goru, one četri nahije starocrnogorske!
  Jedino oni za sebe mogu da kažu e su Crnogorci, tj. Srbi iz Crne Gore!
  Ako kojim slučajem nijesu Srbi, onda nijesu ni Crnogorci! Sve su, ama to nijesu!
  … Svaki bi onomad, u one četri nahije, namah glavu izgubio da je kome srpstvo doveo u pitanje!
  Kako svaki pametan zna da je ovo jedina istina!
  … Srbi iz Stare Crne Gore, Crnogorci!!!
  Još oni, još mi, prijatelju moj – nijesmo, niti možemo da budemo nikakva i nikojaka crnogorska nacija!?
  Da pored živa sebe Srbina avetamo, sramotimo naše časno Crnogorsko ime!
  Koje nas, samo i jedino, kazuje kao Srbe iz one četri starocrnogorske nahije!
  Ništa manje, i ništa više od toga!
  Sve drugo je blesanje … Rječi trošit’, ne zaslužuje!

 17. 0
  0

  BRAVO BRATE DJIKANE ,TAKO I NIKAKO!POSTENO ZBORIS I ONAKO KAKO SU NAM STARI ZBORILI!A DA PODSJETIM OVU „UDBASKU TRANJU“KOMLENA“MOJI PRECI NIJESU SE BAVILI PLJACKOM NITI DODVORAVANJEM NEPRIJATELJIMA ZA ZITO .A STO KAZE VESELNIK DA JE LOPOVLUK BILO JUNASTVO TO BAS NIJE TAKO ,TVOJ MOZAK NIKAKO NEMOZE DA SHVAT VRIJEME U KOME SU ZIVJELI NASI PRECI.ZULUM TURAKA ,ZULUM KONVERTITA KOJIMA TI DANAS PRIPADAS.TI TRANJO DANAS PODPIRES LOPOVE I LOPOVSKI REZIM KOJI JE OPLJACKAO I UNISTIJO CRNOGORCE I CRNU GORU.KAZES DA NEZNAM OPRATI ZUBA,SUPER POGLEDAJ BEZUBE CRNOGORSKE MAJKE NA PROTESTIMA PRIJE NEKI DAN KOJE JE REZIM KOGA PODPIRES POTPUNO OBEZUBIJO TAKO DA NJIH DESET IMAJU JEDAN KOMPLET ZUBA.TAKO KROZ PAR GODINA NIKO U CRNOJ GORI NECE PRATI ZUBE JER IH NECE IMATI.ZUBE CE IMATI SAMO REZIMLIJE I TAKE TRANJE UDBASKE KAO TI.JOS JEDNO TVOJI PRECI PORED TARE „ZATARCI“DO JUCE SU SE DEKLARISALI SRBIMA I SA CRNOM GOROM DO PRVOG BALKANSKOG RATA NIJESU IMALI NISTA!

  • 0
   0

   Zatarci su sa one druge, sandžačke strane a sa ove strane su prekotarci. Tara je bila granica Crne Gore i Turske. A jedna od glavnih privrednih grana je bila krađa stoke muslimanima preko Tare. Naročito su po tome bili poznati komšije iz plemena Šaranci. Kad se išlo u individualne pohode ukrala bi se ovca. Kad se išlo organizovano kao četnici, krala se krupna stoka. Četnici su tada, kao i danas, najviše držali do tradicije a tradicija je bila da se muslimanima krade stoka. Bilo je ljudi koji su smatrali da krađe nijesu u redu i nijesu se bavili time, ali četnici su se držali tradicije.
   Zaređale su i gladne godine. Mljela se i oklasina od kukuruza, miješala sa bukovom korom i jela da se ne umre od gladi. Niko nije išao u komšiluk da traži žita na poklon nego na zajam do sledeće žetve kada bi vratili. Naročito je glad vladala u godinama I sv. rata. Tada su ljudi umirali od gladi sa zlatnicima u ustima. Imali su zlatnih dukata a nigdje nije bilo hrane da se kupi. Sve je to prošlo ali je ostalo da se pamti ko je bio čovjek a ko ološ. Najgore je što su i potomci te ološi danas ista ološ kao što su im bili stari. Pominjao sam kako su htjeli da sa crkve u selu skinu i pretope zvono iz 1896. jer je na njemu bio crnogorski grb; tobože je bilo napuklo, nije lijepo zvonilo.

 18. 0
  0

  Pogledajte int.Katnica od sinoc .Paja iz Z.potoka nije cuo za Sirokova a zvao ga na sesticu.Sirokov odgovara zovi na 9 sindjelica).Ovim njihovim kripto tel.nemoze da se sakrije porijeklo dobro bi bilo da se ustanovi ko ih je kupio i gdje.Ko je prodao oruzje Paji (to on mora da zna).Ima 20 svjedoka u z.potoku koji znaju sta je paja pricao u oktobru i sada skoro).mozda ima i snimaka izjava Pajinih (o jezeru i rijeci).Taj covjek da spasi Crnu Goru!!!

 19. 0
  0

  Komlene, da niste slucajno ti i taj tvoj sef dosli do informacija da ce ga „roknuti“ oni koje sluzi decenijama, pa pokusavate da ih sprijecite na veoma vjest i razumljiv nacin, a Komlene..? I Djindjic je mislio da im je mezimac, pa ga poslase pod noge Vucicu. More Komlene, zaustavljajte sto prije to zlo koje ste naumili, jer razum ti treba sad, a ne da i medju svojim ustasama drzis retrovizor na pusci. Procitaj nesto iz vremena bratoubilackih ratova, i nauci da je istorija opomena razumu. A razum ti je potreban i identican potrebi izbjegavanja anarhije. Komlene, Komlene budalo!

 20. 0
  0

  U pravu si brate, Aboričaninu!
  Svaka je istorija opomena pametnome!
  Ko razumije istoriju, taj i sebe razumije.
  Najbliže stazi! Onom putićku koji vodi naprijed …
  U život što vodi.
  … A čovjeku, jadi ga znali, najlakše da utrefi stazu za nazad, što vodi u istoriju koja se vazda ponavlja : red života, red smrti! Uvijek kajanje!
  Još je Srbin, mimo drugih ljudi, spreman da na brata kidiše, ako drugog neprijatelja nema!?
  … Svejedno je njemu!?

 21. 0
  0

  OVAJ VESELNIK „KOMLEN „NIKADA SE NIJE OSLOBODIJO TURAKA,NITI NECE ,STO BI REKA NAS VELIKI NJEGOS „A ON DRZI ZA REP ALI AGDJU I PUSTIT ZADOVIJEK NECE …OVAKI SU VJECNI UZANICI MOJ NIKSA ,TI CE BRATA HULITI ZA TUDJE INTERESE VJECNO ,STA ,HULIT
  I?PRAVITI OD BRATA NAJVECEG NEPRIJATELJA I TUDJINA.OVA“KOMLENOVSJA“LOGIKA STALNO NAM JEU KRIZNIM SITUACIJAMA PRAVILA NAJVECE ZLO!PLEME SARANCI JE UMIRALO OD GLADA A ON KAZE DA SU PLJACKALI RENEGATE I TURKE.NAROD SE BORIJO ZA SLOBODU A ON KAZE PLJACKAO.ON SE NIKAKO NE PITA, STA TAMO PREKO TARE RADE TURCII POTURICE NAD UTAMNICENIM SRPSKIM NARODOM.DA IM UZIMAJU HARAC,SRAMOTE ZENE I KCERI I VRSE ZULUM NAD RAJOM.“JER JE RAJA KA OSTALA MARVA…“E NESRETNI „KOMLENE“,TEBI SVI HECIMI TURSKI NIKAKO NEMOGU POMOCI!TI SI ONO STO SRPSKI NAROD MORADA OSUDI I DA PREZIRE!TI SI VJECNI RENEGAT I SRAMOTA SRPSKOGA RODA ,AKO SI UOPSTE SRBIN!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here