Насловна Друштво Дикић код истражног судије: Болујем од канцера, срамота је што ми смјештају

Дикић код истражног судије: Болујем од канцера, срамота је што ми смјештају

7

„У Црну Гору сам у приватној режији, дошао сам у суботу, с намјером да идем у манастир Острог, ја сам болестан човјек, дијагностикован ми је канцер и отишао сам под Острог са намјером да се помолим за своје здравље. Не знам ко ми је спаковао ову аферу, никога од осумњичених не познајем, код мене нијесу нашли никакво оружје. Штрајковаћу глађу док год се не докаже да немам везе са овим покушајем подметачине да би се укаљало моје име“, овим ријечима се Братислав Дикић, бивши командант српске Жандармерије, обратио тужиоцима који су га саслушавали.

И његов адвокат Милан Петровић је потврдио да Дикић никога од осумњичених који се доводе у везу са њим и терористичким акцијама, не познаје.

„Дикић већ три дана штрајкује глађу неће одустати све док се не докаже да нема везе са овом наводном терористичком акцијом. Испричао је да није намјеравао да остане у Црној Гори, зато није ни узео смјештај. Требао је да оде до манастира Острог, да саслуша молитву за своје здравље, јер је тешко болестан. Казао је да је разочаран због свега што се издешавало јер неко покушава да укаља његово име и да га повеже са незаконитим стварима. Код њега није пронађено никакаво оружје, а оружје није нигдје ни нађено у Црној Гори“, казао је Петровић.

Он је објаснио да је Дикић започео штрајк глађу од момента привођења због, како каже, неправде за коју сматра да му је учињена.

„Осећа се јако лоше због свега овога што покушава да му се подметне. Он је данас дао изјашњење на предлог тужиоца за одређење притвора. Рекао је да стоји на располагању држави Црној Гори, да је спреман да одговори на сва њихова питања, али да са овим што му се ставља на терет заиста нема никакве везе“, каже Петровић.

Петровић истиче да Дикићев долазак у Црну Гору нема везе са изборима, нити са догађајима који је наводно требало да се десе.

„Понављам још једном. Дошао је у манастир Острог на молитву излечења због тешке болести од које болује – карцинома. Тако да је тај сплет околности због којих се он нашао у Црној Гори потпуно искоришћен супротно“, наводи он и додаје да је Дикић демантовао да познаје остале ухапшене, што су и они сами потврдили током саслушања.

Такође, како истиче Петровић тужилаштво и надлежни органи још нијесу презентовали доказе који указују на то да је Дикић био уплетен у било какву акцију у Црној Гори.

Специјално тужилаштво затражило је од Суда да продужи притвор 14-торици српских држављана, на челу са бившим шефом српске Жанармерије Братиславом Дикићем.

Врховни државни тужилац, Ивица Станковић, изјавио је за ТВЦГ да прикупљени подаци, а нарочито мјере тајног надзора, указују на сумњу да су ухапшени држављани Србије починили кривична дјела стварање криминалне организације и тероризам у покушају.

ДПС унапријед најављивао нереде

Управо из тог разлога редакција ИН4С је данас послала питања Специјалном тужилаштву, очекујући одговоре на расплет ове траги-комичне ситуације. Јасно је да није било ни помисли од „нереда и хаоса“ који је ДПС најављивао данима прије избора. Данас су склоњене заштитне ограде испред Владе и Скупштине, а никоме није јасно ни зашто су постављане, осим наравно Милу Ђукановићу и његовом вјерном полицајцу Душку Марковићу. Ето и у том чину потврде да не постоји опасност коју су алармирали, а по истеку 72-часовног притвора „терористима“, неко ће морати да објасни о чему се ради, или да подигне оптужнице против њих. Пуно је тога речено током изборног дана да би могла да буде „грешка“ или „лажна дојава“ и немогуће је да актери ове фарсе остану мирни.

Сумња ли Катнић у намјештаљку

Због свега, поставили смо тужилаштву више питања чији ће одговори помоћи да се разјасни ова ситуација.

1.Да ли су тачни наводи да је Дикић ухапшен у повратку из манастира Острог гдје је ходочастио, те да му након хапшења није указана љекарска помоћ иако се ради о тешком болеснику;

2. Како Тужилаштво квалификује „дјело“ групе 20 „терориста“ из Србије;

3.Уколико се покаже да „терористи“ нису терористи, шта ће Тужилаштво предузети на санкционисању одговорних за производњу страха и опредјељујућих ефеката у изборном дану.

Простим прегледом списка ухапшених, видео прилога и фотографија са хапшења уочљиво је да међу ухапшеним има старијих мушкараца и жена, да ухапшени не одају утисак терориста и да су неколицина у лошем здравственом стању.

Одговори су више него јасни свима, али остаје да видимо да ли ће Тужилаштво стати у одбрану виновника узбуњивања јавности у изборном дану и мобилизације расположиве оружане силе. Избори који протекну под надзором панцира и ватреног оружја не могу бити демократски. Толико зна чак и Душко Марковић, видјећемо шта о томе мисли Миливоје Катнић.

Ванредни или поновљени извори су извјесност.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  ČUDOTVORAC vidi vjernike i nevoljnike brzo će stići i sve ove koji su ovo smislili i realizovali hapšenjima kao i onu sudijku što se sva slomi u saobr. udes

 2. 0
  0

  U navedenom Proglasu Centralnog komiteta KPJ od 1932. godine za pomoć ustaškom ustanku u Lici stoji i ovo:
  „Komunistička partija se obraća cijelom hrvatskom narodu sa pozivom da svim snagama pomogne borbu ustaša i da se u tome ne oslanja samo na ustaške terorističke akcije, nego da se oslanja na najšire mase hrvatskog naroda protiv velikosrpskih gospodskih ugnjetača… Komunisti u krajevima gdje je buknuo ustaški pokret dužni su da se povežu sa ustašama, da im pomognu, da u tu akciju uvlače široke slojeve naroda… a ustaškom pokretu osiguraju rukovodeću ulogu radnika i seljaka (komunista – prim. N. V.)… da organizuju akcije solidarnosti sa ustaškim pokretom… Komunisti treba da vode akciju kod željezničara, da organizuju akciju protiv prevoženja vojske i municije protiv ustaša, da agituju među vojnicima protiv gušenja ustaškog ustanka, a za pomoć njihovoj borbi.“
  Proglas je potpisao sekretar Centralnog komiteta KPJ Milan Gorkić (pravo ime Josip Čižinski, Čeh, katolik).
  Istovremeno su komunisti novčano pomagali izdavanje ustaških listova i druge štampe, kritikovali ustaškog vođu Antu Pavelića što se energičnije ne bori protiv „velikosrpskog režima“ i prijetili mu da će preuzeti rukovodstvo ustaškim pokretom, da će njime rukovoditi komunisti ako nastavi sa takvim nedovoljnim radom protiv Srba.
  Da bi mogli uspješnije djelovati protiv srpskog naroda u Jugoslaviji, vatikansko-komunistička (masonska) trojka Broz-Kardelj-Bakarić sazvala je 1934. godine Četvrtu konferenciju KPJ u Ljubljani, u biskupskom dvoru, uz crno vino iz biskupskog podruma i uz pečenu jagnjetinu kaju je biskupija posebno pripremila za komuniste kao „svoje drage goste“, kako je rekao sam biskup kada ih je pozdravio na tom skupu.
  Na toj konferenciji su formirane nacionalne komunističke partije Hrvatske i Slovenije i donesena odluka da ne treba formirati komunističku pariju Srbije jer su Srbi „ugnjetački narod“, pa se drugi narodi, posebno Hrvati i Slovenci, treba da od Srba brane tako što će imati svoje nacionalne komunističke partije.

  Evo matrice po kojoj rade i danas,sve je isto samo je vrijeme drugo,bezboznici od svojeg plana ne odustaju,ko je koga i da li je ko koga poslao nemojmo o tome razmisljati,narocito ne o ovima koj hapse vjernike kako se pise u tesktu.Onaj kod koga su bili to sigurno zna,ako su na pravdi Boga uhapseni sasigurno ce dobiti milost Svetog Vasilije,a drzava u kojoj je Svetac ceka da prodje pako koji se mora proci,to mi kao narod nemozemo izbjegnuti,jer ipak je to jedan obicni fakincic pri kojega u sklodonoj drzavi nebi ni ker izvrsio zapisavanje ,jer i zvotinje dobro gledaju uz koje se drvo pomokre a mi ga trpimo i ponizavamo se toj nesreci !

 3. 0
  0

  Л-А-К-Р-Д-И-Ј-А!

  Са интерсантним питанјем, које важи у свим смеровима потребне парлчаментарне и судске контроле. У властима и око нјих се налазе стварно лица која су деценијама доказала нејлојалност основним начелима устава, закона и заштићених грађанских права. Пеизнавати или помагати сецесију землје је велеиздаја. М.Ђ. то чини „политички“, али је питанје шта је не само он чинио у време заједничке државе. Нерешена убиства познатих мафијашких група у спрези са власти преко контролних делова тајних служби су позната чињеница. Такве власти скуплјају, обрађују, манипулишу личним подацима и информацијама, креирају жалосне представе са трагичним познатим псоледицама, а без икакве реалне правне контроле, парламентарне контроле и кроз гаженје заштићених грађанских права оштећених, често потпуно невиних и лојалних грађана.

  Ко контролише шта се дешава са личним подацима који се куплјају, манипулишу, и злоупотреблјавају под суловима тајности деценијама, а ради заштите континуитета противправних до кривичних – криминалних раднји носиоца различитих до највиших функција?

  Демократски принцип предпоставлја једнакост пред правдом и законом и поштованје принципа истине и контроле у случају повреде права. Да се из „виших политичких интереса“ власти баве различитим режијама које су одавно премештене у мреже под ко зна чијом све контролом и са каквим услугама је лакрдија и најтеже кривично дело велеизадије у трајању.

 4. 0
  0

  Јадни сте и биједни , како ћете Богу на истину ДРПС лоповчине, и купци људске несреће и јада ! Ово што сте урадили је дно дна , ово најгори несрећници не би урадили , похапсили сте 5-6 малолетника , 5 старијих људи , и јадног болесног Дикића ! Јадни сте и нема даље ,пали сте испод дна , укупали сте се под земљу, пропали сте у морални и људски канал и муљ ! Организована криминална ДРПС !

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here