Насловна Политика Засиједао Савјет за одбрану и безбједност: Расправљано о именовању новог начелника Генералштаба...

Засиједао Савјет за одбрану и безбједност: Расправљано о именовању новог начелника Генералштаба Војске

"На састанку су разматрана бројна питања везана за одлуке које су у надлежности Савјета за одбрану и безбједност, а односе се на постављења, унапређења и разрешења официра Војске, на дужностима у Војсци и Министарству одбране"

1
са ранијих састанака

Одлука о именовању новог начелника Генералштаба Војске Црне Горе биће донијета на сједници Савјета за одбрану и безбједност која ће се одржати до краја седмице.

То је саопштено након данашње сједнице Савјета у Вили Горица.

Састанку су присуствовали министарка одбране Оливере Ињац, предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, предсједник Скупштине Алекса Бечић и премијер Здравком Кривокапићем.

Како је саопштено поводом сједнице је „рјешавања важних питања за функционисање Министарства одбране и Војске Црне Горе“.

На састанку су разматрана бројна питања везана за одлуке које су у надлежности Савјета за одбрану и безбједност, а односе се на постављења, унапређења и разрешења официра Војске, на дужностима у Војсци и Министарству одбране. Међу тим питањима, свакако је било најважније именовање новог начелника Генералштаба Војске Црне Горе. Очекује се да одлука Савјета за одбрану и безбједност о именовању новог начелника Генералштаба Војске Црне Горе буде донијета на сједници Савјета, која ће се одржати до краја ове седмице„, наводи се у саопштењу.

Додаје се и да је Министарство одбране саопштењем жели да информише јавност о темама састанка, „а поводом дезинформација које су пренијели поједини медији“.

Лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић казао је да је на састанку лидера парламентарне већине са Кривокапићем, који је одржан у згради Владе, питао премијера да ли се даанс срео са Ђукановићем.

Кнежевић је новинарима након састанка рекао да је Кривокапић потврдио да се срео са Ђукановићем.

„Када сам га питао о чему је са њим разговарао, ушли смо у вербалну расправу након које је премијер напустио састанак“, рекао је Кнежевић.

Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

 
1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments
Dzadza
24 дана

Прсла је овдје тиква када чувени Кнежевић данас излази са саопштењем како има сазнања итд итд.