Насловна Друштво Шарић после шест месеци опет у судници?

Шарић после шест месеци опет у судници?

0
ПОДИЈЕЛИ

Након шест месеци паузе, због вишемесечног штрајка адвоката у Србији, суђења Дарку Шарићу биће настављена почетком фебруара, када се очекује и да коначно детаљно изнесе своју одбрану, како је то летос најавио.

darko-saric-tanjug-1395651993-467539

За 4. фебруар пред Специјаним судом у Београду заказан је наставак суђења Шарићу и осталим окривљенима за прање пара, односно 22 милиона евра у Србији, куповином предузећа, парцела, хотела…

Пред истим судом за 5. и 6. фебруар предвиђен је наставак суђења Шарићу и осталим окривљенима за организовање шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу.

Последње суђење у том процесу одржано је 1. августа прошле године, а после је више пута одлагано због протеста адвоката, који у Београду не раде од 10. септембра.

Дарко Шарић је, тада најавио да ће у наставку суђења које је требало да се одржи у септембру изнети детаљно своју одбрану, коју је до тада износио парцијално изазивајући сваки пут, велико интересовање јавности.

Такође је затражио од Специјалног суда у Београду да му током просеца омогући суочавање са сведоцима сарадницима и оптуженима који су склопили нагодбе са тужилаштвом.

Шарић се након вишегодишњег бекства, 18. марта прошле године предао српским властима, након чега је ухапшен и од тада се налази у притвору.

Приликом првог појављивања пред судом 24. марта рекао је да се не осећа кривим ни поједној оптужници, нити по једној тачки као и да дрога која је заплењена није његова.

У више наврата је оптуживао полицјаце и контроверзне бизнисмене да су му монтирали оптужбе.

Иако је по шест спојених оптужница укупно оптужено 36 чланова Шарићеве групе, на оптуженичкој клупи Специјалног суда у Београду су осим Шарића још девет оптужених, пошто је још њих 14 у бекству, девет је признало кривицу, а тројица су добила статус сведока сарадника.

На оптуженичкој клупи су осим Шарића и Никола Димитријевић, Жељко Вујановић, Милош Цајић, Борислав Туњић, Никола Димитријевић, Живко Сибински, Бобан Станојковић, Марко Дабовић и Мишић Александра.

Сведоци сарадници у овом поступку су Радан Адамовић, Небојша Јоксовић и Драшко Вуковић.

Они нису изузети од оптужења иако им се на крају процеса не изриче казна, као „награда“ за сарадњу у расветљавању кривичних дела.

У априлу прошле године у Специајлном суду у Београду је кренуло обједињено суђење Шарићевој групи по шест оптужница због шверца више од укупно 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу током 2008. и 2009. године.

У бекству су још Родољуб Радуловић звани Миша Банана, Горан Соковић, Марко Пандрц, Ненад Новаковић, Бошко Недић, Дарко Тошић, Дарко Газдић, Милован Миловац, Бојан Станојковић, Петар Обрадовић, Марко Рачић, Владимир Рачић, Михајло Ђоковић и Небојша Сретеновић.

За њима је расписана Интерполова потерница.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here