Насловна Политика Пенс: Русија је планирала убиство Мила Ђукановића

Пенс: Русија је планирала убиство Мила Ђукановића

9
ПОДИЈЕЛИ
Мајк Пенс

Потпредсједник САД Мајк Пенс на данашњем самиту „Јадранске повеље“ која се одржава у Подгорици казао је да је Русија хтјела насилно да прекине пут Црне Горе у НАТО те да је планирала убиство бившег премијера Мила Ђукановића, преносе агенције.

„Русија је настојала да силом прекроји границе на Балкану. Московски агенти су хтјели да убију премијера и обуставе пут Црне Горе у НАТО. Западни Балкан има само своје право да одлучује о свом путу, и САД ће бити уз Црну Гору.

Предсједник Трамп ће потписати закон којим ће се кодификовати санкције Русији и ми ћемо тражити да Русија промјени акције које су довеле до санкција. Запад неће никад прекршири своје вриједности и у посљедњих 15 година корачали смо ка миру и просперитету,“ рекао је Пенс и додао:

„Наш циљ је да све земље балканске иницијативе уђу у НАТО.“

Потпредсједник САД, као и увијек када су оптужбе на рачун Русије у питању, за своје тврдње није понудио ниједан доказ. Коментаришући изборе као демократске Пенс је казао да ће „уз Божију помоћ“ остварити визију јединствене Европе.

„Све земље су одржале изборе и ваши грађани су донијели демократску одлуку. Ви можете да се изборите са свим тешкоћама и ја вас подстичем да будете јунаци ваших народа и да кренете корацима просперитета”, рекао је Пенс, и додао да ће „САД бити партнер свим државама Западног Балкана“.

У раду Самита, на позив Марковића, и Македоније која тренутно предсједава Повељом, Зорана Заева, учествовују премијери Хрватске, Албаније и Србије, Андреј Пленковић, Еди Рама и Ана Брнабић, предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић и тзв. предсједник сепаратистичке државе Косово Хашим Тачи.

9 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ово доказује ко је осмислио и ко стоји иза афере, којој се сви спрдају. САД су пале на врло ниске гране. Још могу да се доказују у Монтенегру, Македонији и на Косову. Симпатични Ким их је натјерао да му се извињавају и увјеравају да му нису непријатељи.

 2. 0
  0

  Da su sceli davno bi on ozdolj gledao kako trava raste.Pas laje od straha pa tako laju i ameri protiv Rusije.Rusija je teritorijalno najveca,najbogatija resursima,naljepsa i vojno najaca zemlja svijeta.Rusi vole svoju zemlju i veliki su patriote.Vladimir Putin je klasa covjek,ziva intelegencija,superioran u odnosu na zapadne drzavnike pa zato laju kao kucke za njim.Rusija je obecana zemlja i nju posten covjek mora voljeti.Rusija je sa svojim vrijednostima moralni oslonac za citavo progresivno covjecanstvo.Zivjela Rusija!

 3. 0
  0

  OVO JE OTVORENO PREJUDICIRANJE PRESUDE ZA TZ.“DRŽAVNI UDAR“!GDJE SU TZ.“NEVLADNE ORGANIZACIJE“ DA OSUDE OVAKO PONAŠANJE GOSTA!DOLAZI TI U KUĆU I LAŽE I ZAVAĐA NESRETNI NAROD!U PAMET SE OVCE ,OVAJ DOLAZI SAMO DA ŠIŠA „DA OVCICA KOJA NE ZANESE SVOJE RUNO POKRAJ PUTA“!OVCE PROBUDITE SE!OVAJ NEZNA NI ĐE JE BIVA ,SAMO ZNA DA IZDEKLEMUJE TO ŠTO SU GA NAUČILI I NIŠTA VIŠE.NA SVAKO PODPITANJE BI I ISTORIJSKI I GEOGRAFSKI PROMAŠIO TEMU A O POLITIČKOM DA I NE GOVORIMO!ČUDNO DA NIJE REKA DA SE NALAZI U MAĆEDONIJI!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here