Насловна Друштво Мило, имаш ли ишта људско?

Мило, имаш ли ишта људско?

11
ПОДИЈЕЛИ

Да је ишта људскога у теби, Мило Ђукановићу...

Боже, глупог ли почетка, гдjе па да људскост и ти идете заједно у истој реченици, но, омаче ми се, све се водим мишљу да се као човjек обраћам човjеку али давно си ти тек сјенка што тумара за човјеком питајући се гдје нестаде?!

У погани, мој Мило, у погани и мржњи према свакоме ко се пише и назива Србином!
Да је другачије би ли те онако здушно, сабратски у тој патолошкоj мржњи подржао онај ђавољи накот од Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја и Едија Раме?!
Да је другачије би ли се радовао подршци те фукаре или мршнуо крваву пашчад да ти име и нашу Црну Гору никад не помену?!

Да је другачије и да је шта човјека у теби, али, рекох, не иде у истој реченици човјек и Мило Ђукановић, не иде никако! Значи ли ти, некрсту, шта име Предрага Пеђе Леовца, див јунака из Пљеваља, или Ивана Васојевића Јагуара?!

Двојица од стотину христових војника, јуначина сa Кошара, оних којима би требало да се поносиш, аблеку, умјесто што цјеливаш руке монструмима што их уставише у оно мало година што су дочекали, а за њих постали пјесма на којој ће стасавти покољења која о теби, даће Бог, неће знати ништа друго до да си флека на историји нашег славног и великог српства!

Радујеш се подршци дјецеубице, звијери која ниje марила је ли ко Србин или Црногорац, док год му нож пасује под грлом…
Радујеш се братствовању с онима које ни пакао сјутра неће хтјети, мислећи с таквом пашчади да градиш какву будућност тог легла смрада и заразе зла које покушaваш да потуриш као Црну Гору, а предалеко је тај твој вилајет од наше отаџбине, несоју, колико и ова двојица џелата од покајања јер за такве смираја и опроста нема!
Презри то, ако је у теби осталa трунка праотачке крви, оног завјета уклесаног на светом камену стољетних гробaља, било шта што би сјећало да је у теби некада живио човјек, а не тек пуста сјенка што тумара за човјеком тражећи га, или, пак, бјежећи од њега колико може…

Ма, презро би ти, знам, само да си ко други, а не Мило Ђукановић, оно што би ђавола самог у коалицију само да влада том тужном Содомом и Гомором у коју нам претвори српску Спарту, али не задуго, вјеруј! Не задуго, јер мрак је, Ђукановићу, вазда најгушћи пред зору, заборављаш то, а овај твој је толико густ и опор да нема више куд осим – СВАНУТИ!!!

Шта ћеш тад, аветињо, кад нестане збијега за сјенку, а човјека нигдје?!
Куд ћете тад биједна дружино харлекина причешћена буникама оног врача Мираша?!
Куд ћете кад се копрена Милоленда развије ко мекет стада…

Код Тачија и Рамуша, даће вам какву стрњику, па на њему сачините себи Монтенегро, али пази и тад, српска је то земља, отета, натопљена крвљу страдалника, мученичка, но шта ти мариш за преклане вратове док год су крвницима шаке опране, а све од шака до рамена проклето крваво?!

Толико бих у једу и жалости што чиниш нашој Црној Гори и српству написао још, али свешћу на двије ријечи које је баба, онако неука, али паметна како то већ планина грубо истеше, знала да каже за такве ко ти: “Поср’о Бог”!
Mој Мило, поср’о Бог!!!

11 КОМЕНТАРИ

 1. 21
  0

  ZAMISLITE DA SMO MI KAO ON ?STA BI TO NESOJLUKA ZBORILO ,PO PRSTU KAZIVALO I KASTIGALO DO NEBESA!NEMA. BESJEDE U NASEM VITEZANJU O OVOM LIKU SEM SPRDNJA ,SPRDNJA JE DO NEBESA!

 2. 15
  0

  MOZDA SE OVE ISTINE NECE SVIDJETI VECINI IZIGRANIH,OBESPRAVLJENIH,UNESRECENIH I ZAGLUPLJENIM!NIJE OVO BRAN SATRAPA ,OVO JE NASA SLIKA!KADA JE SATRAP SATANIZOVAO EVOJ POLITICKE MENTORE ,STARU KOMUNJARSKU GARDU VECINA JE LIKOVALA !NIJE BILO NIKOGA DA STANE U BRAN !POSLIJE SU DOSLI NA RED STOPOSTOTNI CRNOGORCI ,RVATI/zbog kojih je satrap zamrzio sah/MUSLIMANI ,ALBANCI !OPET NIJE BILO NIKOGA KO BI STAO U NJIHOV BRAN!NA KRAJU SU DOSLI NA RED SRBI /kao najveci ,satrap je do tada bio velji srb/OBRACUN SA SAMIM SOBOM JE NAJBOLNIJI I NAJTRAGICNIJI !I OPET NEMA NIKOGA DA STANE U NJIHOV BRAN !KAO STO BI REKAO „PROSLJAVLJENI“TUZILAC CADJAVI „Oruzje je kupljeno,oruzje je unisteno ,ima li koga da zna da nije ?Nema!Gola istina ,samo istina“NARAVNOUCENIJE:SATRAPA NE BI BILO DA MI NIJESMO SKLONI ZLU ,ZLU DA GLEDAMO KAKO NAM OVODE,UBIJAJU,PLJACKAJU,OTIMAJU KOMSIJU,BRATA PRIJATELJA A MI LIKUJEMO I MISLIMO „SAMO DA MENI NIJE“!U PAMET SE CRNOGORCI ,SPOZNAJTE I IO SVOJE KICNE KRIVICE U OVOM SRAMNOM CINU SATRAPA!SATRAPA NE BI BILO DA VI NIJESTE TAKVI !PREUZMITE SVOJ DIO KRIVICE I POKAJTE SE SVI ,ZAJEDNO SA SATRAPOM!MILOST ZA VAS I ZA SATRAPA!AMIN!

 3. 12
  0

  Medenice, pozlatilo ti se brence kojim čaktaraš. Nadam se da će onog nesoja makar zaboljeti glava po kojoj si ga riječima naklepao. No bojim se da ipak neće, odrvenjelo je to odavno. Vraća se taj, kao što nikad nije ni odlazio, no je vuko konce iz jazbine. Kakva bruka da mu premca nema, pobijediće opet, nesoj. Pa će ono i ono što se zove Aco-Srbine da se takmiče ko će bolje da mrači i podriva.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here