Насловна Политика Милион и по Британаца тражи нови референдум

Милион и по Британаца тражи нови референдум

1
ПОДИЈЕЛИ

Више од милион и по Британаца потписало је петицију за одржавање новог референдума, након што су на референдуму 23. јуна превагу однели гласови за излазак из ЕУ, објављено је данас на званичном сајту Парламента Уједињеног Краљевства.

Петиција, коју имају право да подрже само држављани Британије и они који имају дозволу сталног боравка у тој земљи, толико је популарна да ју је до 15 часова данас потписало 1.580.220 људи.

Број потписника веома брзо расте, а у једном тренутку је само за минут порасла за чак 1.000 потписа, пренео је Ројтерс.

Сајт на коме је објављена петиција у једном тренутку је данас пао због навале грађана који су желели да се потпишу, јавља АФП.

„Позивамо владу у Лондону да примени правило по којем, ако је број гласача за или против мањи од 60 одсто, а излазност мања од 75 одсто, треба одржати ново гласање“, навели су организатори петиције.

На референдуму по питању изласка Велике Британије из ЕУ победиле су присталице „брегзита“ са 52 одсто гласова.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Sad treba ponavljati referendum sve dok pro-evropska (citaj globalisticka) varijanta ne pobijedi. London je protiv Bregzit-a, sto nije ni cudo jer u njemu nema Engleza, a gradonacelnik je musliman, sto oni smatraju vrhunskim dostignucem. Medjutim, ovaj referendum je regularan (za razliku od montenegrinskog) i od svega toga nema nista. Globalni prevaranti su bankrotirali 2008, a sada su u teskom nokdaunu. Pocelo je!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here