Насловна Политика Конгрес СНП-а бира новог предсједника: Кандидати Јоница, Јоковић и Дашић

Конгрес СНП-а бира новог предсједника: Кандидати Јоница, Јоковић и Дашић

8
ПОДИЈЕЛИ

Конгрес Социјалистичке народне партије, на којем ће бити изабрати нови предсједник те странке, одржаће се данас у Подгорици.

Кандидати за новог лидера СНП-а су Снежана Јоница, Владимир Јоковић и Горан Дашић.

Највише шанси да наслиједе Срђана Милића на челу СНП-а имају Јоница и Јоковић, док је Дашић тотални аутсајдер.

Јоница је раније казала да је прихватила кандидатуру за предсједника СНП-а из истих оних разлога због којих се прије више од 19 година учланила у партију – због тога што вјерује у СНП.

Кандидовала сам се, додала је она, и због тога што сам сигурна да борба за истину и правду која нас је тада окупила не даје право на одустајање, већ обавезује да збијемо редове, исправимо грешке и још снажније него икад покажемо колико вриједимо, колико смо упорни и колико смо другачији од других .

То сам дужна члановима СНП-а, односно свима онима који су ових 19 година без икаквог интереса, чиста срца, уз ризике, малтретирања, политичку дискриминацију, играње са сопственом егзистенцијом, остали вјерни идеји која нас је окупила и циљу од којег немамо право да одустанемо. Сматрам да је СНП довољно храбра и снажна странка социјалдемократског опредјељења да и у овом процесу покаже колико је корак испред других, односно да направи потез за који ниједна већа партија до сад у Црној Гори није имала снаге и капацитета да изабере жену за предсједника партије“, навела је она.

Јоковић, такође, очекује побједу у трци за предсједника СНП-а.

„Очекујем велику подршку, појединачно не очекујем подршку нити ми је битна уопште подршка. Мени је најбитније сада да ме најискренији чланови СНП-а, они који се залажу за јединство подрже и мислим да неће бити проблема да будем изабран за предсједника“, казао је Јоковић.

Кандидатуру не би, каже Јоковић, ни прихватио да не мисли да не може ујединити разједињени СНП.

Имиџ и политичку профилацију СНП-а не треба мијењати. Оно што је битно и што би требало учињети је – много више младих људи ангажовати у партији, јер СНП је партија која има изузетно квалитетну омладину„, рекао је Јоковић.

У раду највишег партијског тијела СНП-а учествоваће 465 делегата. Од тога 310 су представници изабрани у општинским организацијама, а 155 су чланови актуелног састава Главног одбора. На Конгресу ће бити изгласан нови Главни одбор који броји 100 чланова.

Конгрес ће се одржати у старој згради Владе Црне Горе, с почетком у 11 часова. Након уводног отварања, Осми конгрес СНП-а биће затворена за јавност.

Досадашњи лидер СНП-а, Срђан Милић, који је на челу партије био скоро 11 година, поднио је оставку 25. маја.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Сматрам да је СНП довољно храбра и снажна странка социјалдемократског опредјељења да и у овом процесу покаже колико је корак испред других, односно да направи потез за који ниједна већа партија до сад у Црној Гори није имала снаге и капацитета да изабере жену за предсједника партије“, навела је она.
  Tako je i ti treba da rijesis stambeno pitanje kao Milic.Odlicno,u socijalizmu se to ipak rsavalo lakse ,samim postavljanjem na mjesto sekretara komiteta slijedio je stan,u SNP je to malo drugacije ,vodja gradi hotel a ostalima clanstvo ,ima Jonica pravo,Ona ce da spasi DPS ,samo sto im se broj glasca preselio na groblju,a ovi sto ih sda glasaju najvise potrebuju Pampers!

  • 0
   0

   Поклич, бодрење, или шта је већ ово “љуљај“ није ти лоше. Бојим се да би то вољели и ДПС-овци. ЈОШ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА НИЈЕ БИЛО ИСКРЕНЕ, ОПОЗИЦИОНЕ СТРАНКЕ. ЛИДЕРЕ ЈЕ БИРАЛА ВЛАДАЈУЋА ПАРТИЈА УЗ ПОМОЋ УДБЕ.

 2. 0
  0

  “Одлазак Луцифера“, могао би да гласи наслов текста. Бескрупулозни и неморални Милић дјеловао је на снп као временска непогода која хара Балканским полуострвом последњих мјесец дана.
  Е сад замислимо шта би било да је климатски Луцифер потрајао 11 година, попут Луцифера – Милића. Хоћу да кажем, право је чудо да ова партија још увијек постоји.
  Издаја бирачког тијела и чланства, главне су одлике политике снп-а од часа кад га је Момир предао плахом и лакомом презимењаку Предрагу, а доласком Милића снп је отворено стављен у службу режима(П. Булатовић је тајно колаборирао) и вјероватно уништен.
  Желим да ме демантују догађаји који следе.

 3. 0
  0

  Nebitno je ko ce pobijediti,SNP ima nezaustavljivi pad i dozivjece sudbinu SPO u Srbiji,koja je nekad bila ubjedljivo najjaca opoziciona partija.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here