Насловна Насловна Дискриминација с ријечи на дјела: Новац свима, осим ДФ-у

Дискриминација с ријечи на дјела: Новац свима, осим ДФ-у

8
ПОДИЈЕЛИ

Демократској партији социјалиста ДПС је, сразмјерно освојеним мандатима на парламентарним изборима, из буџета опредијељено скоро 687 хиљада евра, коалицији Кључ око 172 хиљаде, Демократама нешто више од 152 хиљаде евра, док на списку Министарства финансија нема Демократског фронта (ДФ).

Министар финансија Дарко Радуновић је, на основу Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања, донио рјешење којим се буџетски новац, сразмјерно броју освојених мандата, расподјељује субјектима који су учествовали на изборима у октобру.

У образложењу Министарства финансија се наводи да је Агенција за спрјечавање корупције доставила Министарству списак политичких субјеката који су у законском року доставили Агенцији Извјештај о поријеклу, висини и структури прикупљених и утрошених средстава из јавних и приватних извора за изборну кампању, преносе црногорски информативни портали.

„Истим актом Агенција је обавијестила Министарство да је, увидом у комплетну документацију достављену од политичког субјекта Демократски фронт ДФ евидентирала више неправилности и индиција да је прикупљање и трошенеј средстава супротно Закону“, каже се у образложењу рјешења.

Агенција је, додаје се, Министарству доставила и одлуку о привременој обустави преноса буџетских средстава ДФ-у.

Законом о буџету Црне Горе за 2016. годину, текући буџет планиран је у износу од 771.892.740,40 евра, а буџетско издвајање за финансирање трошкова изборне кампање износи 1.929.731,85 евра. У образложењу се наводи да се буџетска средства у висини од 80 одсто, што у конкретном случају износи 1.543.785,48 евра, расподјељују политичким субјектима који су освојили мандате, сразмјерно броју освојених мандата, што по једном освојеном мандату износи 19.059,08 евра.

Коалицији Форца – ДУА – АА, Социјалдемократској партији (СДП), ДПС-у, Хрватској грађанској иницијативи (ХГИ), Демократској Црној Гори, коалицији Кључ, Бошњачкој странци (БС) и Социјалдемократама Црне Горе.

Коалицији албанских странака и ХГИ-ју додијељено је по 19,059 хиљада евра, СДП-у 76,236 хиљада, ДПС-у 686,126 хиљада, Демократама 152,472 хиљаде, коалицији Кључ 171,531 хиљада, а по 38,118 хиљада евра додијељено је БС-у и Социјалдемократама.

Подсјећамо да је крајем новембра Агенција за спречавање корупције Министарству финансија упутила захтјев за блокаду рачуна ДФ-а, на шта су реаговали пприпадници ове политчке групације, истичући да АСК штити ДПС и позвали све заинтересоване да провјере документацију ДФ-а, која је, како тврде, најуреднија од свих чинилаца изборног процеса.

8 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   А шта ћемо са оним Сорошевим и новцем из амбасаде САД и сателита који су кориштени у промоције режима. За крађу и манипулације су добили највише новца из буџета грађана…

  • 0
   0

   Срамота и брука,да се овако дискриминише једна партија која је поштено зарадила новац од учешћа на изборима.Читао сам да су једини и предали комплетан увид у финансије.Срам вас било удбашки,,четници,,и полтрони Мила и Душка Марковића.Руси ће дати?Ма вратите ви милијарде које сте покрали са браћом,сестрама и кумовима.Пушти русе.Ви паре вратите олоши људске.

 1. 0
  0

  Sve vam je dzaba i pracke i peckalice i lutke i ne davanje novca front je jedina iskrena opozicina grupacija i sto je najvaznije ne boji se miseva.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here