Насловна Политика Америчка НВО непожељна у Русији

Америчка НВО непожељна у Русији

0
ПОДИЈЕЛИ

Генерално тужилаштво Русије назвала је претњом амерички Национални фонд за демократију (НЕД), а његову делатност – непожељном.

karikatura sad

У позадини односа са Западом због Украјине руско тужилаштво је ставило ван закона познати амерички Национални фонд за демократију који делује у земљи. У својој изјави, Генерално тужилаштво Русије назвало је Национални фонд за демократију који подржава Конгрес САД претњом, а његову делатност непожељном.

Фонд се у саопштењу оптужује за коришћење локалних непрофитних организација за признавање изборних резултата нелегитимним, као и за организацију политичких митинга. Ово је прва страна организације која је постала мета новог закона о невладиним организацијама.

Након одобравања Министaрством правде Русије, Фонду ће бити забрањено да отвара канцеларије у Русији и врши финансирање било којих група или приватних лица. Ова одлука је била донета због оштрог супротстављања Русији услед кризе у Украјини. У последње време обе стране су једна против дуге предузеле одређени број реципрочних мера.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here