ИН4С

ИН4С портал

Мировић: НАТО слуга Ђукановић „ратује“ и са мртвима

1 min read
Овакво непоштовање је веома тужно с обзиром на то да смо у вријеме бомбардовања били једна држава. Ово ме подсјећа на оног ректора који је измијенио надгробну плочу свог прадједа, на којој је писало да је српски јунак - истиче Дејан Мировић.
On

Мило Ђукановић

Брука довијека! Власти у Црној Гори без имало срама забраниле су одавање почасти жртвама НАТО агресије у тој земљи. Окупљеним, војним ветеранима, борцима са Кошара и црногорској опозицији забрањен је улазак у касарну у Даниловграду, гдје је 24. јуна 1999. тачно у 20.06 по локалном времену живот изгубио војник Саша Стајић (19), прва жртва бомбардовања.

Полагање вијенаца и цвијећа није било дозвољено ни на споменик жртвама који се налази унутар касарне у Маслинама. Ово је иначе већ трећа година заредом да црногорске власти забрањују било какво обиљежавање сјећања на жртве, а иде се дотле да је министарство просвете казнило ученике Гимназије „Петар Први Петровић Његош“ из Даниловграда, који традиционално обиљежавају почетак бомбардовања.

О заташкавању НАТО бомбардовања Мурина, једном од најтежих злочина у Црној Гори, гдје је страдало шест цивила, од којих троје дјеце, да не говоримо.

Андрија Мандић, предсједник Нове српске демократије, каже да режим Мила Ђукановића забраном обиљежавања покушава да прикрије незадовољство народа због уласка Црне Горе у НАТО.

– Они су ту забрану увели још прије три године, тачније када су почели да се припремају за улазак у НАТО. То све и раде због њих да их не увриједе и хоће да нас убиједе, кажу како они нису бомбардовали Црну Гору, већ Србију. А гађали су касарну у Даниловграду, аеродром Голубовци, касарне на приморју, полуострво Арза код Херцег Новог, системе везе, а оно што је најгоре и неопростиво, и дјеца су страдала. Па прва бомба пала је на нашу територију. Црна Гора је, гледано по глави становника, примила једнаку количину бомби као Србија – каже за Српски телеграф Мандић.

Међутим, режим Мила Ђукановића се ту није зауставио, већ су Мандићу забранили да отпутује у Ниш и присуствује обиљежавању 20 година од почетка бомбардовања.

– Зауставили су ме на граници и рекли да не могу да напустим Црну Гору како бих са државним врхом Србије присуствовао обиљежавању годишњице у Нишу. Држали су ме више од сат времена и, тек када сам пошао да се враћам, јавили су ми да ипак могу да одем, када је већ било касно и јасно да нећу стићи на церемонију – прича Мандић.

Полтронство и политички делиријум

Универзитетски професор Дејан Мировић, један од четворице српских интелектуалаца којима је режим Ђукановића прошле године забранио улазак у Црну Гору, овај гест оцјењује као нехуман и нецивилизацијски.

– Тај полтронизам иде дотле да су заборавили на то да се мртвима одаје почаст. У свом политичком делиријуму, који је посебно изражен од када је Душко Кнежевић открио њихово право лице, покушавају да буду већи папа од папе. Овакво непоштовање је веома тужно с обзиром на то да смо у вријеме бомбардовања били једна држава. Ово ме подсјећа на оног ректора који је измијенио надгробну плочу свог прадједа, на којој је писало да је српски јунак – каже Мировић.

Извор: republika.rs

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Мировић: НАТО слуга Ђукановић „ратује“ и са мртвима

  1. Кака издаја браћо мила. Оваке бруке није било од постанка ЦГ.
    Морају се под хитно збацити…

  2. Zaboravite zrtve,zaboravite pretke,zaboravite ljudskost,zaduzite se za hleb i struju,glasajte za dps a milo ce vam oprostiti sto vas je opljackao i ponizio.Ko izmedju rata i ponizenja izabere ponizenje na kraju dobija i ponizenje i rat

  3. Crnogorci će na narednim izborima,što reče jedan,kazniti NATO režim i svojim će glasovima DPS poslati u opozicione klupe.

    aha…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *