ИН4С

ИН4С портал

Данац ухапшен у Подгорици: Организовао криминалну групу за шверц дрога

1 min read

Илустрација: Depositphotos/ [email protected]

Службеници Сектора за борбу против криминала учествовали су у међународној акцији коју је иницирала и водила данска полиција, у сарадњи са ЕУРОПОЛ-ом, усмјерена на лишење слободе више лица чланова криминалне организације, која се бавила кријумчарењем већих количина опојне дроге у Данској.

„Наиме, службеници Сектора за борбу против криминала у сарадњи са полицијским службеницима Регионалног центра „Центар“, Одјељењем безбједности Подгорица, су јуче спровели акцију циљаног трагања, у оквиру које је у Подгорици лоцирано и лишено слободе међународно тражено лице Е.Ј.Р. (30). Ово лице се наведеном потјерницом потражује ради вођења кривичног поступка због кривичних дјела посједовање оружја, производња или складиштење опојних средстава са циљем предаје истих већем броју лица за значајну суму новца или под другим отежавајућим околностима Кривичног законика Данске“, речено је из Управе полиције.

Лице се сумњичи да је као један од организатора криминалне организације у Данској, спроводио кријумчарење већих количина опојних дрога, кокаина, хериона и хашиша из других земаља и спроводио даљу продају на територији Данске.

„Лишење слободе овог лица у Црној Гори је спроведено синхронизовано са другим полицијским активностима на територијама Данске, Шведске и Холандије“, наводе из полиције.

Није црногорски ако није српски; илустрација: ИН4С
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *