Насловна Мозаик „Звезда“ прославила 25 година од титуле првака свијета (ВИДЕО)

„Звезда“ прославила 25 година од титуле првака свијета (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Црвена звезда обележила је у четвртак велики јубилеј, 25 година од освајања титуле првака света на Интернационалном Купу у Јапану.

Најтрофејнији српски клуб је шестог децембра 1991. године савладао Коло-коло (3:0) у Токију и тако комплетирао међународну дуплу круну, после освајања Купа (Лиге) шампиона 29. маја у Барију.

Тим с Маракане је и данас једини клуб из источне Европе који имају титулу првака света, док је само још букурештанска Стеауа била првак Старог континента када се ради о овом поднебљу.

„Овакве манифестације се и праве да би се срели стари пријатељи и да бисмо се сви подсетили да смо део највећег и највољенијег клуба“, рекао је Стеван Дика Стојановић.

Један од актера утакмице против Коло-Кола, чувени Звездин везиста Влада Стошић истакао је колико је важно да велике успехе никада не заборавимо.

„Када ти се нешто тако лепо догоди у животу, а неко те исте моменте слави са тобом, у овом случају милионска армија навијача, онда можете да замислите колико ми је срце тренутно пуно. Данас ми је прва асоцијсција на тај дан и подизање пехара чињеница да сам у тако важном моменту био део Звезде која је сијала најсјајније“, рекао је Стошић.

У свечаној атмофери додељене су и награде најбољим појединцима из Омладинске школе, стрелцу најлепшег гола, као и најбољем играчу у протеклој години.

„Ово ме подсећа на некадашње прославе које смо ми у младости имали сваког 4. марта у Дому синдиката. То су ми неке од најлепших успомена и драго ми је што ће сада и млади играчи имати чега да се сећају једног дана. Ми у удружењу ветерана гледамо све утакмице које Звезда игра, имамо јако високе стандарде за играче, али смо задовољни избором најбољег фудбалера. Мајсторије Катаија нису заслужиле да остану без награде“, рекао је Станислав Караси.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here