Насловна Друштво Званично: ИД преузела одговорност за масакр у Орланду!

Званично: ИД преузела одговорност за масакр у Орланду!

0
ПОДИЈЕЛИ

Исламска држава преузела је данас одговорност за напад на геј клуб у Орланду на Флориди, у којем је убијено 50, а рањене 53 особе, а починиоца тог злочина је назвала „војником калифата“.

„Један од војника калифата у Америци је заобишао безбједносне мјере и успио да уђе у окупљалиште крсташа у ноћном клубу за хомосексуалце у Орланду на Флориди, гдје је убио и ранио више од сто њих прије него што је и сам убијен“, наводи се у званичном саопштењу ИД прочитаном на радио станици џихадиста „Албајан“, пренио је Реутерс.

Претходно је и новинска агенција Исламске државе Амака јуче објавила да је ИД преузела одговорност за то најмасовније убиство почињено ватреним оружјем у америчкој историји.

Злочин је извео Американац авганистанског поријекла Омар Матин, који је у размјени ватре са полицијом и сам убијен.

„Оружани напад на ноћни геј клуб у граду Орланду, у америчкој дрзави Флориди, у којем је 100 људи убијено и рањено, извео је борац исламске државе“, преноси Реутерс информацију Амака.

Амерички медији пренијели су раније да је Матин, прије него што је отворио ватру, позвао полицију (911) и у телефонском позиву заклео се на вјерност Исламској држави.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here