Насловна Насловна Зукорлић: Немојте мислити да је опасност од самосталности Санџака мања

Зукорлић: Немојте мислити да је опасност од самосталности Санџака мања

9
ПОДИЈЕЛИ

zukorlic13

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић оцијенио је да је дошло вријеме да се питање аутономије Санџака ријеши кроз дијалог.

Он је, на округлом столу који је поводом 70 година од засједња Земаљског антифашистичког вијећа народног ослобођења Санџака организовала Бошњачка културна заједница Хазбије Калача, казао да је његов позив на дијалог предупређивање крајности.

“До сада смо имали двије крајности. Концепт окупације и концепт самосталности. Санџак треба третирати између окупације и самосталности“, рекао је Зукорлић, преносе „Вијести“.

Он је рекао да, докле год се буду заступала средства окупације одговор ће бити самосталност без обзира што ми немају ниједан пројекат самосталности.

„Немојте мислити да је опасност од самосталности Санџака мања, напротив“, рекао је Зукорлић у сали Гимназије, чији је говор пропраћен аплаузима.

Пљевља преферирају да буду главни град Санџака

Зукорлић је рекао да Пљевља преферирају да буду главни град Санџака, јер 20. новембар прослављају као Дан Санџака и Дан општине.

“Када ме новинари питају морам рећи да аутономија не значи сецесија. Ради се о једној тенденциозности, јер треба сатанизовати свакога ко користи ту ријеч”, рекао је Зукорлић.

Он је казао да Црна Гора за своју државност и националност треба да буде захвална историчару Шербу Растодеру “без кога би писана историја Црне Горе била јако сиромашна” и Аднану Чиргићу који је “први написао књигу о црногорском језику”.

9 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ово није нормално. Како се Срби у Пљевљима осјећају након ових изјаве ефендијиних и његовог преферирања… – Ово није нимало безопасно!

 2. 0
  0

  Овако нам и треба, кад год Митрополит почне да брани свој народ изјавама које нијесу ни примаћи Зукорлићевим , ми сами га оптужимо да се бави политиком а ови други га прозову ,,због говора мржње“… Е сад видите, Пљевљаци и остали Срби и Црногорци!

 3. 0
  0

  Nijesu mi jasni ovi nacionalni Crnogorci-Montenegrini,kakva je to fela ljudi,zasto lijepo ne kazu mi smo poturice jer drugi naziv nikako nemogu dobiti.
  Da bi ih covjek poblize shvati mora prvo pojam tucizma razjasniti,i najstajenje te nacije shvatit..Mi Srbi smo postali hriscani ali to koliko vidimo traje do danas ,taj proces nije zavrsen,jer tesko se odricemo svoje prosloti,a jos teze zaboravljamo , neke strae obicaje od vremena pre nego smo prihvatili hriscanstvo sto nije slucaj sa Rusima ,Bugarima ,mozad smo tu najblizi Grcima.
  Kod Turaka to nije slucaj,ako se osvrnemo na istoriju Turaka koja je novijeg vremena,od Ataturka mozemo vidjeti njihovu promenjivost i prilagodjavanju svakom vremenu i svakom slucaju ,u kojima je ostalo samo jedno isto i nepromjeljivo,brutalnost i varvastvo ,koje su na Zapadu svi kopirali i u zavisnosti od diktatora primjenjivali.
  Tako je recimo Hitler imao veliko divljenje za Turke i njihovu brutalnost.govorio je svojim dzelatima “ ko se danas sjeca progona i istrebljenja Jermena,da bi opravdao istrebljenje Jevreja..
  Nema dans veceg cinizma od novoosmanskog,ili njegovih i njegovih anglosaksonskih pokrovitelja,koji u raznim tv nazovi istoriskim emisijama tvrde da je kindapovanje najboljih djecaka raje za janicare,i najlepsih djevojaka za hareme-tim zrtvama,njihovim porodicama i narodima-pruzilo nesluceni “ uspjeh u zivotu“
  Masonsko “ umiranje“ u jednom identitetu zarad “ radjanja “ u novom parodija je prastare zrtve sopstva,kojim Savle „umire“ da bi se ovaplotio Pavle.
  Da su sufije starostavni okultisti Srednjega i Bliskog istoka imali slicne rituale,nije zabiljezeno,s . Svijet ih danas poznaje najvise kao Mevlevi dervise koji u transu kruze po svojim tekijama u Instambulu i drugdje ,ili kao Ceceni koji pred kamerama zirkom zapadaju u mudzahedinski beut.
  Poznato je da sufija ima i po Albaniji,da im se jedna od najznacajnih tekija nalazi pri vrhu planine Timor trebalo bi i mi da znamo ,a jos vise nasi nesretni vladari,medjutim nazalost to kod njih nije slucaj,a jos da imao ustanove za izucavanju neprijatelja koji nikad nijesu krili,i nije ovdje samo rijec o Zurkolicu on je samo jedan nemirni vrabac,tako da bi bolje znali sta nam smijeraju.
  Da sufije,poput svih ezotericara Evroazije,vjeruju u beskonacan rast covjeka,ostvarivan bilo milom -prilaskom,recimo,islamu,budizmu ili globalizmu-ili
  silom-padanjem pod vlast „Alahovog orudja“svima koji teze Hristovom cojstvu trebalo bi da bude svejedno.
  Mi Srbi od svoji pridoslica nikada nijesmo trazili odricanja odrod bilo imena i prezimena bilo svojih obicaja i na kraju religije.
  Turcenje je ispravan izraz za asimilaciju nasih krajeva i to je vise nego Arabizacija Afrike Bliskog i i Srednjeg istoka,ponistilo je mnogo vrlina anadolskih,kavkaskih siriskih,iranskih i balkanskih gostaka,te svih primoraca Sredozemlja i Crnog mora.
  Dahije protiv kojih su Srbi bili prinudjeni da ustanu 1804 ,bjehu dobri muslimani
  klanjajuci abdest pet puta dnevno ,pijuci serbet i kafu a ne rakiju i vino,dajuci milostinju muslimanskoj sirotinji,isto sto i Zurkolic danas,pitajuci hodzu oko sarije.Ali takodje u skladu sa tradicijom svoje vjere ,bikahu bjehu i oni „Alah akbar!“pri odsijecanju nevjernickih glava,poput siriskih „pobunjenika“ danas varali bjehu i oni nevjernike,inorodnike i protivnike pri izvrsenju javnih obecanja
  ,poput Mehmeda Osvajaca pri sjeci bosanskih velikasa koji mu se bjehu predali na vjeru kod Jajca-islam kao ni zapad uslucaju rezolucije UN 1244,ne vidjeci grijeha u ostvarivanju svojih namjera na bilo koji nacin.Drzeci se Korana kao „zakona“,a ne podsteka kao postovanja ljudi kao bogoobraznih bica ,dahije su se -iako uglavnom ne bjehu Turci ,ni anadolski-ponasali kao Pedi esdaun,ili Dzingis Kanov vojskovodja Subotaj koji je,opet na vjeru ,pogubio na stotine ruskih knezova posle bitke na Kalki.-tako sto je na njih navalio talpe povrh kojih je pirom slvio pobjedu,ne krseci mongolsku zabranu u prolivanju plemenite krvi.
  Slicno su se ophodilii Osmanovi potomci pri preuzimanju prestola,daveci suvisnu bracu svilenim gajtanom.
  To je poklonicima zakona ali ne i pravde-bagatelna cijena“uspjeha“kakv je Srbima odvajkada bio oduran.

  • 0
   0

   Onaj koji prima islam kao vjeru nije se „poturčio“ već je postao musliman,stručnjače za poturice. E sad ti, recimo kažeš da si sa Cetinja a biješ srpske bitke i srpsku vjeru koja ima svece kakvih bi se stiđela svaka poštena vjera, npr sv pop Maca, E ti sa tim svecem u svojoj vjeri i svještenicima koji osveštavaju oružje najvećih zločinaca si najčistiji posrbica! Ovi koje ti zoveš poturice imali su priliku da odmjere kakva je njihova stara vjera a kakva je nova pa su poslije dužeg analiziranja odlučili da je islam bolji. Ovo drugo što si nadrobio u napadu šizofrenije prema islamu je najobičnije sranje.

 4. 0
  0

  Slusaj poturico ,nijesam ja rekao da ste vi vjera ,niti to iko ko zna sta je vjera moze reci.
  Drugo hriscanstvo ne moze pa i sve da hoce Muhameda priznati za proroka,to bi trebao znati,jer zadnji PRORIK je Jiovan Krstitelj tako da tu u startu odmah rascistimo oko vjere ,vi nijeste za nas vjera nego sekta!
  O Muhamedu necu posto vidim da nijesi vican tim stvarima,ali jedno da ti kazem sto ne napisah prije,vase klanjanje pet puta dnevno je zapadnjacima posluzilo da izvrse dresuru pasa ,ponavljanjem istog riztuala u isto vrijeme.
  Nase Svece ostavi nastali su zahvaljujuci vasemu zulumu i necovjestvu,bar se to zna,to so su vasi preci Turci a vi poturice radili nije nijedna civilizacija do sada.
  Vas moze Miras i Stevo priznati za vjeru,jer su oni gori od vas pa ste se i kako vidim udruzili.
  Vi i mi se niukom slucaju ne razumijemo,jer te istim rijecima obuhvatamo potpuno razlicita shvatanja.
  Kod vas nije moguca podjela izmedju religije i politike,ta je crta toliko izrazena kod vas da je nemoguce povuci liniju izmedju te dvije stvari.Za vas je nezamislivo da moze neko pored vas opstajati,narocito vi poturice,za parvoslavne je vazno Carstvo Hristovo koje nije od ovoga svijeta.,za progone znamo kroz proroke do zadnjeg casa,a vas je gospod odredio da progonite,ipak je tu razlika,samo ste vi toga svjesni kao i toga da ste se poturcili za vrecu barsna ,ali vi vas „ponos“ nedozvoljava da to priznate i ponovo se vratite ana vjeru pradjedovsku,nego ovako bleite i izmisljate.
  u Parvoslvalju se sve cini silom Svemoguceg Gospoda,a kod muslimana mijesanjem Gospoda Boga smatra skoro nepostojecim.Sve ono sto je Muhamed radio ili je mislio da treba raditi radite i vi,.Imao je 40zena,ali i to mu nije bilo dosta pa je nakraju svome pisaru oteo zenu 41,da nije malo mnogo,jeste Muhamed ali je mnogo.
  Nemavolje vise da ti objasnjavam jer ce te spopati jad i cemer pa mozes sjutra da se vrats u nasu vjeru ,a to nebih volio,ostani tamo gdje si ,jos ako si zadovoljan i meni je drago.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here