Насловна Друштво Жугић: ЕПЦГ највиталнији дио економског система

Жугић: ЕПЦГ највиталнији дио економског система

0
ПОДИЈЕЛИ

REG-radoje-zugic

Радоје Жугић, министар финансија, изјавио је да је Влада заинтересована за наставак успијешне сарадње сад ЕПЦГ, кроз даљу валоризацију неискоришћених природних капацитета Црне Горе, посебно у енергетском сектору, преноси агенција Мина.

У саопштењу Министарства финансија наводи се да је на састанку са представицима ЕПЦГ Жугић изјавио да су очекивања Владе везана за реализацију актуелних и будућих пројеката електроенергетске компаније, као што је градња другог блока Термоелектране у Пљевљима.

„Такви пројекти ће несумњиво дати допринос, како економском расту и развоју, тако и фискалној и финансијској стабилности“, истакао је Жугић.

Он је на састанку, на којем се званично упознао са новим извршним директором ЕПЦГ Стефаном Пасторием, потврдио да ће Влада бити отворена за иницијативе, предлоге и пројекте који имају економску одрживост. Влада ће, како је додао, бити посвећена одржавању и унапријеђењу сарадње са ЕПЦГ, као једним од највиталнијих дијелова црногорског економског система.

Жугић задовољан сарадњом Владе и ЕПЦГ

Жугић је казао и да је задовољан досадашњом сарадњом са ЕПЦГ, коју је карактерисало заједничко превазилажење проблема и рјешавање спорних питања, у интересу државе и компаније.

Пастори, који је недавно на позицији извршног директора замијенио Енрица Малербу, саопштио је да ће будући рад фокусирати на унапријеђењу ефикасности пословања компаније, уз паралелно рјешавање текућих питања у што краћим роковима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here