Насловна Друштво ЗСО гарантује опстанак Срба на Космету

ЗСО гарантује опстанак Срба на Космету

0
ПОДИЈЕЛИ

nebojsa-stefanovic-velika

Заједница српских општина ЗСО ће бити гарант опстанка српског народа на Космету, али не само сјеверно од Ибра него у читавој покрајини, јер Србија Космет сматра дијелом своје територије, изјавио је Предсједник парламента Небојша Стефановић у Косовској Митровици.

,,Чврсто стојимо иза тога да је Косово Србија и зато ћемо наставити да се боримо са свим партнерима, и са онима који нас разумеју и са онима којима то треба више пута да понављамо, јер у различитим врстама разговора и договора можемо да дођемо и до средстава“, рекао је Стефановић додајући да се данас са Србијом другачије разговара.

Обраћајући се студентима и запосленима у институцијама које финансира Србија Стефановић је рекао: ,,Србија хоће да се пита у читавом региону и хоћемо да градимо добре односе са свима, али и да заштитимо положај сопственог народа. У Републици Србији наш први задатак је да обезбедимо људима да живе боље, да заштитимо њихов мир, сигурност и безбедност и на томе радимо. Ваш удео у томе је велики“.

Без заједнице српских општина на Космету не може бити суштинског напретка и од велике је важности да се она формира, изјавио је Стефановић, додајући да ,,то није институција која треба да траје три месеца, то је институција која треба да траје и да помогне да се реализују сви пројекти који треба да се сачине јер је то услов да се аплицира за новац из ЕУ“.

,,Чинимо све да посредством ЗСО добијемо веће надлежности, да задржимо радна места, економски развој, здравство и школство, што су два стуба очувања Срба на КиМ и да се разуме велика потреба да се 1. децембра изађе на изборе, подрже кандидати листе ,,Српска“ који ће то и гарантовати и да се помоћу ЗСО и локалне самоуправе снажније и боље остварују права“, закључио је Стефановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here