Насловна Политика Жријебом бирају првог човјека Будве

Жријебом бирају првог човјека Будве

2
ПОДИЈЕЛИ

Представници Демократског фронта (ДФ) и Демократа до ноћас у 18 часова треба да одлуче пристају ли да на двије године дијеле мјесто предсједника општине Будва. Према предлогу који су Фронту и Демократама доставили из остатка опозиције по двије године на челу Будве били би Марко Бато Царевић (ДФ) и Драган Краповић из Демократа, преносе Вијести.

На синоћњем састанку опозиције предложено је да жријебом буде одређено коме ће припасти први двогодишњи мандат, уз објашњење да би се тиме избјегао даљи расцјеп унутар опозиционог блока у Будви. Ово компромисно рјешење требало би да смири страсти између двије најјаче опозиционе струје у граду, а такав модел избора градоначелника предложили су представници мањинских опозиционих партија окупљених око коалиција “Будва мора – УРА, СДП, ЛП” и “Бура буди Будву – СНП, Демос”. Представници тих коалиција раније су тражили од будванских челника Фронта и Демократа да се договоре, најављујући да ће у супротном предложити свог кандидата.

opozicija-budva-01“Мањнске странке нијесу се могле договорити треба ли први мандат да припадне Краповићу или Царевићу, због чега је договорено да се то одлучи жријебом. Уколико на вечерашњем састанку не буде прихваћен предлог о ротирајућем предсједнику и жријебању, двије коалиције, ће понудити свога кандидата за градоначелника”, казао је саговорник “Вијести”.

Опозиционе партије нијесу успјеле да се договоре о формирању нове власти у Будви ни два мјесеца након избора због неспоразума око избора предсједника општине.

Опозиција има 17 од 33 одборничка мјеста у будванском парламенту, и до сада је именовала само предсједника Скупштине општине – Веселина Марковића из СНП-а. Предсједник општине је и даље Срђа Поповић из ДПС- а. Опозиција има већину и у Котору, али не може да се догвори о преузимању власти.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Stao reci najbolje nista,necmo valjda to uporedjivati sa apostolskim izborom,drugo trebali bi gospoda ili drugovi kako god hoce da znaju da smo mi Grbljani rukovodeci Budvom doveli ji do ovga do cega je danas i to Prijevor i Krimovice ,sada bi trebali ako radi nicega drugog a oni sto je gospodin Carevic iz Krimovica da javno kaze da je red ,ako znamo sto je red ,da to mjesto treba da pripada nekome iz Maina,to sto se reda tice ,a sto se tice funkcija to je poznato zasto se zalazu politicari,ovako ostce ruzna slika i nece vise ovako prolaziti,zasto bilo bi dobro da DF malo pogleda na neke stvari koje su se gledale u ovim krajevimamjer madati su doveli do ovoga sto se danas dogadja u Kotor!
    red je da u Budvi predsjednik bude iz Maina ili Pastrovica!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here