Насловна Политика Зороњић: Министар да се извини и поднесе оставку, понижавају државу на свакој...

Зороњић: Министар да се извини и поднесе оставку, понижавају државу на свакој адреси

0
ПОДИЈЕЛИ

Кад би постојао минимум професионалне етике, министар образовања Дамир Шеховић морао би поднијети оставку и извинити се колегама из Хрватске за својеврсни скандал са преписивањем курикулума, саопштила је потпредсједница Грађанског покрета УРА, Суада Зороњић.

Она је навела да не би био проблем када би се компаративна пракса користила за унапређење неког сегмента јавних политика, али да је на овако безочан начин, плагијаторски коришћење туђег знања за сопоствено саморекламирање, својствено само политчарима чије се легитимитет темљи на терористичким нападима и куповини гласова.

„Сада се само плаћају рачуни за опште политчко безнађе и тоталну политизацију образовања у чему нас је довео ДПС са својим послушним и грабежљивим сателитима.  Најгоре од свега је што сада министар наводно жели да одговорност пренесе на директора Завода за школство, јер није имао када да изврши провјеру јер је у међувремену  тражио директоре школа нудећи им приступнице СД-а.“ истакла је Зороњић.

Она је казала да ресорно министарство умјесто да троши енергију на стварање квалитетне обрзовне реформе, оно се одлучило да се растрчи по терену а да све што им треба препишу од других.

„Кад је већ тако нека се на хрватске колеге угледају и када је професионална етика у питању. Актуелни концепт размишљања, партијска логика која доминира образовањем и вредновање искључиво подаништва, довели су Црну Гору на најнижу скалу у области образовања по европским статистикама. Па сада не треба да чуди што нам се ово дешава. Напротив, сигурни смо да сличних случајева има на претек, али овај су савим случајно открили стручњаци из Хрватске.“ каже Зороњић.

Она тврди да људи који воде образовање су они који плаћају партијске рачуне новцем грађана, преписују туђе програме и да такви какви јесу не могу унаприједити систем јавих политика у Црној Гори.

„Зато је важно да им се каже јавно – одлазите и немојте брукати државу Црну Гору јер је ово ставрно превише!“ закључила је потпредсједница покрета УРА.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here