Насловна Политика Зоран Ђуришић тужио Владу

Зоран Ђуришић тужио Владу

2

Донедавни члан Агенције за цивилно ваздухопловство и бивши директор Монтенегро eрлaјнза Зоран Ђуришић поднио је тужбу против Владе Управном суду због, како сматра, незаконите смјене у одбору Агенције.

Тужбом се тражи поништење рјешења, односно враћање Ђуришића на посао.

„У тужби се тврди да су грубо занемарена права Ђуришића“
Влада је, како је наведено у тужби коју је поднијела Адвокатска канцеларија Родић, случај засновала само на изјави министра саобраћаја Османа Нурковића који је изјавио да Ђуришић „од дана именовања за члана Савјета није присуствовао ниједној сједници Савјета, нити је користио пословничку одредбу о правдању својих изостанака и изјашњењу о достављеним материјалима из дневних редова сједница Савјета“, пишу Вијести.

У тужби се тврди да су грубо занемарена права Ђуришића, коме није омогућено да изнесе чињенице и проложи доказе у испитном поступку, као ни да се изјасни о резултатима испитног поступка за којег сумњају и да је спроведен.
„У конкретном случају, од дана именовања тужиоца за члана Савјета Агенције, истом нису достављани било какви материјали од значаја за рад и одлучивање Савјета“, наведено је у тужби.

Заступник тврди да је Ђуришић захтјевом да добија материјал прије гласања о том питању показао савјестан и стручан приступ према чланству у Савјету.

„Цијенећи да би свако другачије поступање и гласање без било каквог сазнања о предмету гласања било незаконито, тужилац је заправо својим радом покушао да очува углед и рад Агенције“, пише у тужби.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 5
  0

  Izvjesni Djurisic je ogledalo nase stvarnosti.
  U njemu je sve objedinjeno.Ima covjek sve kvalitete za boravak na funkciji.
  Iritirajuce nepismen i neelokventan,nepodnosljivo bahat i naravno muz.
  Ne bi me zacudilo i da je doktorirao u zemlji gdje bivsa ministrica nauke
  Ima plagiran doktorat.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here