Насловна Друштво Зоран Брђанин ослобођен оптужбе

Зоран Брђанин ослобођен оптужбе

0
ПОДИЈЕЛИ

Бивши начелник которске полиције Зоран Брђанин, који се терети да је заједно са колегама Дејаном Иличковићем и Алексом Прашчевићем омогућио седморици страних грађевинских радника да илегално бораве у Црној Гори, данас је ослобођен оптужби јер оптужни приједлог није доказан.

zoran_brdjanin

Наиме, Тужилаштво је погрешно протумачило разговоре снимљене мјерама тајног надзора.

Брђанин и његове колеге Дејан Иличковић и Алекса Прашчевић се терете да су од 29. новембра до 10. децембра 2013. године омогућили седморици страних грађевинских радника да нелегално бораве у Црној Гори.

Од првог дана истраге уочено је низ контрадикторности и нелогичности које су пратиле овај случај. Као прво, током истражног поступка утврђено је да страни држављани, којима су наводно Брђанин и његове колеге омогућиле да нелегално бораве у Црној Гори, уопште и нијесу били у нашој земљи у периоду на који се односи оптужни приједлог.

Такође нејасно је као се Брђанин терети да је починио кривично дјело противзаконитог утицаја користећи свој службени положај јер у конкретном случају нијесу кориштена овлашћења нити се државни службеници Брђанин и Иличковић налазе у међусобном хијерархијском односу јер раде у различитим организационим јединицама.

Брђанин је раније током суђења био децидан да није утицао на било кога да поступи супротно закону.

Нијесам злоупотријебио ниједно службено овлашћење, нити сам утицао на било кога да почини кривично дјело. Није тачна констатација тужилаштва да између мене и Прашчевића и Иличковића постоји херархијски однос, јер радимо у потпуно различитим радним јединицама„, појаснио је раније Брђанин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here