Насловна Политика Зоговић: Умјесто да хапси ратне злочинце, Јањушевић пријети грађанима

Зоговић: Умјесто да хапси ратне злочинце, Јањушевић пријети грађанима

0
ПОДИЈЕЛИ

Да је Црна Гора полицијска држава најбоље потврђује данашња изјава помоћника директора Управе полиције Николе Јањушевића, који „машући пендреком“ покушава уплашити поштене грађане да не дођу на мирне и цивилизоване протесте против гостопримства, које дреничком касапину, и ратном злочинцу, Тачију приређује акуелна црногорска власт, каже Милун Зоговић, функционер Демократске Народне партије.

zogovic

„Умјесто да хапси ратне злочинце за недјела која су починили, Јањушевић пријети грађанима, који, за разлику од њега, имају елементарне храбрости да ствари назову правим именом, и покажу да морална и поштена Црна Гора није престала да постоји. Ислужени СДП кадрови нити су могли, нити могу наметнути њихово поимање морала, и њихов изгубљени осјећај за праведност и поштење“, каже Зоговић.

Зоговић додаје да покушај застрашивања у Црној Гори је увијек изазивао контраефекте, јер се правда и истина никад од пендрека нијесу плашили. „То је средство принуде, којим се плаше, и кога се плаше они који крше, или су кршили законе, а не они који мирно протестују против неправде која се наноси сваком код кога нијесу умрли достојанство, морал и поштење“.

„Овакви испади, на жалост, високих полицијских службеника, најбоље говоре о трауматичном стању и недостатку демократије у којем се налази држава Црна Гора. И о заробљености њених институција кадровима, који у демократским друштвима после сличних трагикомичних испада не би могли бити ни позорници, акамоли високи полицијски службеници“, додаје Зоговић.

„Ово иначе нијесу протести против албанског народа, како то злуради желе представити, него против указивања гостопримстава ратном злочинцу за злочине, учињене над Албанцима, Црногорцима, Србима, Ромима, Египћанима и другим становницима Косова и Метохије. Демократска народна партија Црне Горе подржава мирне грађанске протесте против посјете Хашима Тачија Црној Гори, и позива све слободне грађане да сјутра заједно изразимо незадовољство против понижења, које нам приређују Ђукановић и његов режим. А Јањушевић нек своју спремност и предострожност покаже на примјеру хапшења вођа криминалних кланова, који су у Црној Гори очито добро заштићени од стране режимских кругова, па се полиција не мијеша у свој посао“, закључује Зоговић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here