Насловна Политика Зоговић: Бојовић није успио да скупи 2000 потписа подршке, а сада би...

Зоговић: Бојовић није успио да скупи 2000 потписа подршке, а сада би да је на челу опозиције

0
ПОДИЈЕЛИ

,,Тенденциозни и неуспјели покушај бављења ДФ-ом од стране Рада Бојовића никако не може помоћи ГП-у да се позиционира, него га може само додатно увести у лавиринт из којег не може изаћи“, изјавио је Милун Зоговић, функционер ДНП-а.

zogovic

Зоговић је реаговао на интервју Рада Бојовића, члана Иницијативног одбора Грађанског покрета, који је управо ГП назвао најјачом опозиционом силом у ЦГ.

,,Као прво, процјена Бојовића да ће Грађански покрет бити најјача опозициона групација представља политички, а и опозициони нонсенс. Ваљда циљ ГП-а треба да буде смјена ДПС-а и његових сателита, а не жеља за обрачунима унутар опозиције. Увјерен сам да овај став господина Бојовића није став челних људи који су формирали покрет. Без намјере да малициозно тумачимо досадашње политичке резулатате господина Бојовића, ипак морамо примијетити да се ради о човјеку који је политички аутсајдер. Зато донекле звучи и комично да се господин Бојовић бави прегруписавањима на опозиционој сцени, и високом политиком, а није успио ни да прикупи потписе грађана кад је напрасно одлучио да се кандидује за предсједника Црне Горе“, изјавио је Зоговић.

Функционер ДНП-а је навео и да се нада да став Рада Бојовића, није став челних људи Грађанског покрета.

,,Такође, господин Бојовић се у неколико наврата представљао јавности и као аналитичар, тако да је можда дужан црногорској јавности и објашњење кад наступа као аналитичар а кад као политичар. Није давно било кад је овај поменути господин, ваљда исфрустриран чињеницом што није могао да прикупи потписе, тврдио да не постоји разлика између опозиције и власти. А сад жели, ни мање ни више, него да буде на челу опозиције. За то је потребно да има више од 1.500 људи, колико му је дало потписе подршке, и који су у овом тренутку једини репер његовог упоришта у бирачком тијелу, као и да има посланике у Скупштини, изабране са њихове листе на изборима. Демократски фронт у овом тренутку има подршку од 30 % у бирачком тијелу, са сталним трендом раста, и овакве анализе га не могу узнемирити. Али сматрамо да би, ако Бојовић жели добити прави публицитет у јавности, боље било да се бави ДПС-ом и СДП-ом.

ДНП ће, као један од конституената ДФ-а, наставити да се залаже за опозиционо јединство и елементарну координацију у борби против режима. Због тога вјерујемо да ће господин Бојовић, кад сљедећи пут одлучи да саопштава неутемељене ставове везано за ДФ, о томе озбиљно размислити“, закључио је Зоговић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here