Насловна Мозаик Жофри Ловрењ: Учим српски због Дулета

Жофри Ловрењ: Учим српски због Дулета

1
ПОДИЈЕЛИ

zofri-lovernj-evo-zlata-380203-velika

Репрезентативац Француске, и кошаркаш Партизана, Жофри Ловрењ, рекао је да му је циљ ове сезоне да научи српски језик. Између осталог, и због лакше комуникације са тренером Партизана Душком Вујошевићем.

Ловрењ је рекао да се са саиграчима споразумијева на енглеском, али да му недостаје могућност сличне комуникације са тренером.

„Покушавам да научим српски, зато што много волим земљу, свој клуб. Дуле не прича енглески, волео бих да могу да разговарам са њим на српском. Има нас тројица Француза и током ове сезоне ћемо ићи на часове да бисмо научили српски“, рекао је Ловерњ.

Ловрењ инаначе не пропушта прилику да спомене својим сународницима колико је одушевљен атмосфером у Србији, као ни колико му значи подршка Вујошевића. Жофри се овог љета окитио златом на Еуробаскету, а неке његове колеге су чак јавно причале колико је млафи француски кошаркаш опчињен Партизаном, Вујошевићем, публиком.

„Пре доласка у Партизан сам гледао неке снимке, али то не може да се пореди. Снимци су потпуно луди, али тај осећај када изађете на терен, када сви почну да певају, потпуно је невероватан“, истакао је француски кошаркаш.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here