Насловна Политика Злоупотребе ДПС-а у Никшићу: Пред изборе 40.000 евра за спонзорства

Злоупотребе ДПС-а у Никшићу: Пред изборе 40.000 евра за спонзорства

0
ПОДИЈЕЛИ

Руководство никшићке општине повећало је значајно социјална давања за ову годину, што, имајући у виду да ће у Никшићу бити у марту одржани локални избори, појачава сумње у злоупотребу јавних ресурса за потребе ДПС-а.

Да је до повећања у буџету за те намјене дошло показала је званична општинска документација. Интересантно је да се ове године у никшићком буџету уводи и ставка спонзорство, у износу од 40.000 евра.

Док је прошле године за социјалну помоћ никшићка општина (у којој је ДПС на власти) издвојила 92.000 евра, за ову (изборну) годину то ће износити 125.000 еура. Уз ставку о спонзорству, по оцјени опозиције, нема сумње да би требало на најозбиљнији начин испитати да ли то изненадно повећање у години када ће бити одржани избори има везе са подршком ДПС-у у предстојећој кампањи.

По наводима предсједника никшићког одбора Грађанског покрета УРА Рада Милошевића, у питању је наставак примјене опробаних метода Демократске партије социјалиста (ДПС) за куповину гласова.

То је већ виђени метод који ДПС користи у изборним процесима. Ово је најбољи показатељ како се кроз легалне токове троше и злоупотребљавају средства ради куповине гласача. Како то да баш у изборној години имамо повећање броја социјално угрожених“, навео је Милошевић.

У Демократском фронту сматрају да је очекивано да власт која се нема чиме похвалити и која је у континуитету радила све како би уништила Никшић посеже за малверзацијама и другим већ опробаним методама злоупотребе и политичке корупције, по којима се, уосталом, и препознаје Ђукановићева партија.

„Демократска партија социјалиста је након невиђене политичке корупције и дошла на власт у Никшићу. Они једноставно не познају другачији начин дјеловања, и све им се своди на уцјене, притиске, подмићивање, куповину личних карата… То је оно на чему се деценијама заснива дјеловање ове партије“, казао је посланик ДФ-а Јован Вучуровић.

Нагласио је да због свега тога опозиција мора бити на висини задатка и побједом на изборима спасити Никшић од даљег пропадања.

Зато је Демократски фронт и предложио да опозиција наступи на једној листи, јер сматрамо да је то најбољи начин да се дође до промјена у овом граду. Демократска партија социјалиста је од Никшића направила град без перспективе, у коме једна отуђена и неодговорна власт отворено понижава грађане и сада покушава да своје незнање и корупцију „покрије предизборним махинацијама, односно једнократним социјалним давањима или крпљењем неке улице. Никшићани на изборима морају зауставити посртање свог града и стати на пут понижењима којима су изложени од ДПС-а“, истиче Вучуровић.

Закључио је да грађани не смију заборавити да су у уништавању Никшића учествовали и Никшићани Мило Ђукановић и Филип Вујановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here