Насловна Политика Злочинац Тачи тврди да је најбоље решење – међусобно признање Београда и...

Злочинац Тачи тврди да је најбоље решење – међусобно признање Београда и Приштине

1
ПОДИЈЕЛИ
Председник самопроглашеног Косова Хашим Тачи оценио је да би садашњим темпом преговора до нормализације односа Београда и Приштине могло да дође за 100 година, те да је споразум о међусобном признању једини начин да се једном заувек стави тачка на све спорове између Срба и Албанаца.

Бивши командант тзв.ОВК лицемерно тврди у ауторском тексту за Франкфуртер алгемајне цајтунг „да је свима јасно да је рад на успостављању трајног мира за наша два народа императив“.

Из Тачијевих тврдњи произилази  да је најбоље да заборавимо косовске жртве, српски народ на Космету и светиње на светој српској земљи и да све предамо албанској мафији у остварењу њиховог сна тзв. велике Албаније.

Тачи – звани Змија који на души носи десетине убијених српских нејачи, жена, деце и стараца и који је одговоран за Жуту кућу и шверц са виталним органима је подсетио да Косово* и Србија преговарају под покровитељством Европске уније уз снажну подршку САД дуже од шест година. 

Злочинац и вођа ОВК подсећа да је пре четири године постигнут веома велики напредак потписивањем првог Бриселског споразума, али да је нормализација односа и даље неостварен циљ.

Хашим Тачи лицемерно тврди да се Косово* увек придржавало свих споразума у којима је посредовала међународна заједница, од Рамбујеа, преко Беча до Брисела, док Србија, с друге стране, не прихвата независност Косова и наставља да подрива напоре Приштине да у свету ојача своје позције као независне државе.

Према његовим речима преговори се развлаче, губе кредибилитет чак и када постоји напредак на одређеним пољима, јер је антагонизам видљив, као што је увек и био.

Тачи је навео да Србија без обзира споразуме који подржавају чланство Косова* у регионалним организацијама води снажну кампању против захтева које Косово* подноси попут онога у Унеско без обзира што би од тога и СПЦ и косовски Срби имали корисити.

„Гурање тих проблема под тепих није решење и неће довести до помирења. Не можемо се сложити ако и даље постоје дубока, фундаментална неслагања око тога одакле долазимо“, навео је Тачи и додо да је због тога удвостручио напоре у решавању најтежих питања из прошлости кроз оснивање Комисије за истину и помирење.

Крвник Тачи је оценио, као и поједине издајице у Србији, да се коначно решење сукоба заснива на признању историјских и актуелних чињеница, али и визије будућности да „једни другима у ЕУ будемо суседи и пријатељи“.

Извор: Агенције

*Косово- јужна српска покрајина привремено окупирана, примједба Портала ИН4С

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here