Насловна Издвојено Златни спортисти нижу злато за Србију: Немеш првак свијета у рвању! (ВИДЕО)

Златни спортисти нижу злато за Србију: Немеш првак свијета у рвању! (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Виктор Немеш освојио је златну медаљу на Светском првенству у рвању, пошто је у финалној борби грчко-римским стилом у Паризу, у категорији до 75 килограма, савладао Руса Александра Чекиркина. Председник Вучић, премијерка Брнабић и министар Удовичић честитали Немешу.

Српски рвач Виктор Немеш савладао је Руса Александра Чекиркина са 4:1 у финалном мечу у категорији до 75 килограма у париском Берсију и освојио златну медаљу.

Немеш је у финалној борби савладао Руса, иако је од средине првог периода добио ударац у главу и рану која му је крварила.  

Немеш је на путу до финала савладао Иранца Саида Морада Абдвалија, Казахстанца Максата Јережепова, Јермена Карапета Чалхана и у полуфиналу Белоруса Казбека Киолу, убедљиво са 7:0.

Ово је Немешу друго одличје на великим такмичењима, прошле године освојио је сребрну медаљу на европском шампионату.

Честитка Председника Србије Александра Вучића

„Упућујем Вам најискреније честитке поводом освајања златне медаље на Светском првенству.

Верујем да је за Вас ово најсјајнији тренутак у каријери, имајући у виду да је ово Ваша прва титула светског првака. За Србију и њене грађане Ваша титула је доказ да у овом спорту, као једној од најстаријих дисциплина, имамо врхунске спортисте, који на сваком такмичењу достојанствено и часно представљају своју земљу.

Надам се да ћете и убудуће постизати овако изузетне резултате“, истакао је у својој честитки председник Александар Вучић.

Честитка премијерке Брнабић

„Ваша медаља је доказ да Србија има златне спортисте. Од срца се радујем Вашем успеху и желим Вам да и убудуће постижете овако сјајне резултате и све наше грађане учините поносним“, наводи се у честитки премијерке Ане Брнабић.

Честитка министра Вање Удовичића

„Сјајан низ српске доминације на светској рвачкој сцени се наставља! Србија је данас добила новог светског шампиона у рвању Виктора Немеша! Честитам Виктору, његовом стручном штабу и Рвачком савезу Србије! Хвала што се још једном српска застава виорила на светском постољу на понос свих нас! Свака част!“, наводи се у честитики Удовичића.

Извор: РТС 

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  ЊЕГОШ ИЛИ НЕМЕШ,ИСТО…

  Наиме, НЕМЕШ је племић,кнез,витез,,
  nemeš • muški rod Plemić, vlastelin. (mađarski)

  http://staznaci.com/nemes

  кнегус,кнез,његуш,негоцицаион,преговарач са богом,заступник Бога међу обичним смртницима..отуда и топоними неготино у мк,неготин у срб..све су то остаци прастарине на нашим просторима,а ето и у мађ.је преличено ушло…

  Кнез кнегус негус,његуш Никола је ишао коњем под Ловћен а народ тумачи да иде са Богом да среди кишу…има статус здухача..чак и кад су помрчине сунца,мјесеца криво суди,јер је био корумпиран..

  а ево на тал и енгл шта је та ријеч:

  преговарач
  negotiator

  https://recnik.krstarica.com/?text=преговарач&conversion&src=sr&dst=en&do=1

  дакле нема сумње да је ова етимологија,коју сам открио,можда и неко прије мене,за ријеч кнез и Његош,неспорна.

  +++

  negoziatore

  https://recnik.krstarica.com/?text=преговарач&conversion&src=sr&dst=it&do=1

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here