Насловна Поглед Живојин Ракочевић: Хаосом до циљева

Живојин Ракочевић: Хаосом до циљева

0
ПОДИЈЕЛИ

Избијање хаоса на Косову и Метохији деценијама је најисплативија производња албанског национализма. Готово да нема примера, када демонстрације, хаос, насиље и погроми нису донели неку корист, а после њега, без обзира на то у ком времену, остају оне горке реченице које понављају најслабији: „Шта ће бити с нама?“ и „Више ништа није исто!“

Kosovo Protest

Прошлонедељни хаос је прецизно дефинисао краткорочне, и обновио оне општепознате албанске циљеве. Све је почело по утврђеном моделу, а безначајна изјава млађаног министра Јаблановића једнака је оној лошој храни у студентској мензи због које су почеле демонстрације које су из темеља тресле бившу Југославију.

Ко се, због „Трепче“, сада тресе?

На првом месту обични људи на северу, јер се њима и њиховим породицама отима ручак са стола; затим сви Срби на КиМ, јер им Србија нестаје пред очима; и на крају држава Србија којој је ово воденички камен о врату на путу ка Европској унији.

Свака каменица са приштинских улица директно је ударила у лице ова три циља. Погођени и малтретирани српски новинари најдиректније су пренели ту поруку, а тренирање хаоса, обновило је знање међународне заједнице да се случајно не нађу на путу стихије и да се чувају огреботина.

Уосталом, нема готово ниједног Албанаца у власти који размишња другачије, од оних демонстраната на улици. А тај хук улице и нације више слуша Тачи, него самог себе са скупштинске говорнице, јер он је доносио и доноси резултат, Хашим ће га и овог пута искористити.

Успаничени међународни представници, растрчали су се по Приштини да убеђују вође демонстранта у позитиван исход и прелазак „Трепче“ у косовске руке. Шта то говори? Прецизно је одабран моменат, а хаос је контролисан. За Србе на КиМ и државу Србију праг су заједнички високо подигли у најгорем могућем тренутку, како год да се прескочи неће проћи без ломова и огреботина.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here