Насловна Политика Живјеле фотеље: ДПС подржао анекс споразума са СДП-ом

Живјеле фотеље: ДПС подржао анекс споразума са СДП-ом

1
ПОДИЈЕЛИ

DPS2

Предсједништво Демократске партије социјалиста коначно је синоћ, након вишемјесечних најава, дало је подршку за закључивање анекса коалиционог споразума са Социјалдемократском партијом.

Како се наводи дата је и пуна подршка за довршетак коалиционог споразума у Херцег Новом, како би нова локална власт што прије почела да функционише и реализује програмске приоритете.

„Предсједништво Демократске партије социјалиста Црне Горе одлучило да предложи Главном одбору да, сходно својим статутарним ингеренцијама и роковима, закаже одржавање редовног, седмог по реду, Конгреса Демократске партије социјалиста Црне Горе. Прије самог Конгреса, предложило је Предсједништво, треба да буду одржане општинске изборне конференције, чији је циљ даље унапређивање партијског програма у складу са новим потребама“, наводи се у саопштењу.

Како сазнају “Вијести” у владајућој коалицији, у анексу ће се ипак наћи питања Краљичине плаже и Светог Сте фана, али неће бити прецизирано да ли је и у којем року предвиђена продаја, односно закуп, већ ће се вјероватно ићи на општу формулацију да треба валоризовати црногорске туристиче ресурсе.

Иако су анекс споразума најављивали у септембру 2014. године, челници двију партија су због неријешених питања у међувремену најављивали и ванредне изборе у случају да се не договоре.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here