Насловна Друштво Житељи куршумлијских села забринути због упада с Космета: паљења и пљачке

Житељи куршумлијских села забринути због упада с Космета: паљења и пљачке

1
ПОДИЈЕЛИ
Фото: Новости

Житељи куршумлијских села забринути су због упада са Космета. Они наводе да је Албанац, прошлог викенда, у ноћи између суботе и недеље, запалио неколико објеката крај магистрале Ниш-Приштина, преносе „Новости“.

„То је била смишљена и планска акција, то није наивно урађено! Осим страха и панике међу мештанима, причињена је и велика материјална штета, јер је човеку запаљена кућа, његовим суседима 3.500 бала сена, а другом власнику помоћни објекат,“ казао је Драган Рајковић, предсједник МЗ Косованичка Рача код Куршумлије.

Да смо ми то урадили Албанцима брујала би сва јавност

„Најгоре је што нам нико не објашњава како то да Албанац лута нашим селима. Шта би се догодило да смо ми то урадили тамо, брујала би сва јавност у региону,“ каже револтиран један од мјештана.

Чули су, каже, различите верзије о упаду пиромана са Космета, од тога да је пјешице кренуо за Ниш, до тога да је душевно поремећен. Поједини мјештани су уверени да је пироман са Космета (како су чули, млађи Албанац) имао помагаче, а они старији и озбиљнији кажу да не желе да шире панику, али да захтијевају заштиту.

„Иако смо чули да му је одређен једномјесечни притвор, не треба га пустити док не призна који су му били мотиви, али и док не надокнади причињену штету,“ наглашава Рајковић, док Горан Бојовић, чијем је домаћинству причињена штета паљењем сламе, опомиње да је паљењем објекта и њиховом комшији причињена знатна материјална штета, упркос брзој реакцији ватрогасаца.

Бесправне сјече шуме и пљачке кућа

Ово је само један од проблема са којима се сусријећу мјештани Куршумлије, области која се налази сјеверно, дуж јужное српске покрајине. Чест облик насиља су бесправне сјече шуме које на овом подручју које чине Албанци, али и недавне учестале пљачке напуштених српских кућа, у мјесним заједницама Мердаре и Рача, гдје живи тек око хиљаду становника, наводе „Новости“.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Zbog 90%stanovnistva kosanicko-toplickog podrucja koji su poreklom Srbi iz CG,treba zatraziti da se taj okrug pripoji CG,à onda kao takvu drzavu spojiti sa Srbijom.Onda Metohiju ptipojiti CG,à Kosovo Srbiji.Divnog li sna!!!!Tada nikako nebi Siptari upadali gde hoce na tudja imanja i cinili zulume.Junacka Toplica i Kosanica,dadose silni Gvozdeni puk ,toplicki ustanak,komite,prvu evropsku povedu nad Turcima,kod Plocnika 1386g.Malo li je?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here