Насловна Друштво ЗИКС: Затвореници напали чуваре, повријеђено пет полицајаца

ЗИКС: Затвореници напали чуваре, повријеђено пет полицајаца

1
ПОДИЈЕЛИ

У Казнено-поправном дому (ЗИКС) у Спужу, у поподневним часовима група затвореника напала је затворске полицајце распоређене у затвореном дијелу тог затвора, и том приликом је пет службеника Завода задобило повреде због којих су превезени у Ургентни центар КЦЦГ, ради пружања медицинске помоћи, стоји у саопштењу Управе полиције.

zatvor

„Инцидент се догодио на простору за шетњу и рекреацију, гдје је група око тридесет затвореника најприје поступала противно Правилнику о кућном реду за извршавање казни затвора, а потом и одбила наређење овлашћених службених лица, након чега су поједини затвореници и физички насрнули на четворицу службеника који су били радно ангажовани у том дијелу затвора.

Приликом напада, затвореници су користили и тврде предмете које су као дио инвентара скинули са спортских терена“, наводи се у саопштењу.

Убрзо након догађаја успостављен је ред и безбједност у Казнено-поправном дому. Један дио виновника овог инцидента усамљен је у Казнено-поправном дому, а једна група је из разлога безбједности премјештена у Затвор Бијело Поље.

„О овом тешком инциденту обавијештена је институција Заштитника људских права и слобода, а на лице мјеста су одмах дошли замјеник и савјетник Заштитника, који су предузели мјере из своје надлежности.

Управа Завода за извршење кривичних санкција покренуће дисциплинске поступке против свих који су учествовали у данашњем инциденту, а о догађају су обавијештени и Управа полиције и Државни тужилац, ради кривичног процесуирања виновника овог тешког преступа“, закључује се у сапштењу УП.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here