Насловна Политика „Жене у црном“ критикују власт: Србија је требало прва да донесе резолуцију...

„Жене у црном“ критикују власт: Србија је требало прва да донесе резолуцију о геноциду у Сребреници!

0
ПОДИЈЕЛИ

Представница невладине организације „Жене у црном“ Сташа Зајовић оценила је данас да је за њихову организацију неприхватљив, сраман и циничан начин на који се садашња власт у Србији односи према предлогу резолуције о Сребреници.

Stasa-Zajovic-Zene-u-crnom-Jutjub-650x382

– Србија је требало прва да донесе резолуцију о геноциду у Сребреници јер би тиме скинула љагу и терет злочина са грађана Србије, али и показала да се дистанцира од почињеног геноцида – казала је Сташа Зајовић новинарима у центру Београда где су „Жене у црном“ организовале акцију поводом 20 година од геноцида у Сребреници.

Она је казала да су „Жене у црном“ упутиле отворено писмо представницима власти у коме су питале шта су урадили у јулу 1995. године када је почињен геноцид, али и зашто настављају политику порицања злочина.

– Зашто скидате своју одговорност када нисте били обични посматрачи него актери политике која је у лето 1995. године и довела до геноцида – навела је Сташа Зајовић.

Она је нагласила да не разуме „баук и параноју“ која се шири због помена речи геноцид и додала да је таква ситуација доказ одговорности садашње власти.

– Борба против порицања геноцида је посебна одговорност за нас из Србије зато што ако се сећамо и памтимо жртве злочина у Сребреници онда можемо и од других да тражимо да поштују жртве српског народа – рекла је она.

Скуп је обезбеђивала полиција.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here