Насловна Друштво Жене ПзП: Нема података да је Центар за социјални рад збринуо и...

Жене ПзП: Нема података да је Центар за социјални рад збринуо и једну жртву насиља у породици

0
ПОДИЈЕЛИ

Жене жртве насиља су у много горем положају него што се представља у јавности. Највећи проблем за њих немогућност економске независности због које не могу да напусте насилнике. Иако постоје добри закони, они се најчешће не спроводе јер многе жене које трпе насиље нису упознате са њима. Такође, имамо парадоксалну ситуацију да неко ко је тукао жену треба да плати казну од 150 еура, док је рецимо тај износ за некоришћење родносензитивног језика много већи, изјавила је Јелена Лаковић у име Мреже жена ПзП-ПВ.

„Сматрамо да је неопходно да се оснује Фонд за накнаду штете жртвама насиља у Црној Гори. До тада Сигурне женске куће су једина нада за већину жена које трпе свакодневно насиље а које немају гдје да се склоне“, додаје се у саопштењу.

Такође, каже Лаковић, скрећемо пажњу јавности на ситуацију у којој се налази Бона фида, Сигурна женска кућа у Пљевљима, којој је због дуга од 278 еура пријетило искључење струје.

„С’обзиром на то да нико није имао слуха за овај проблем, жене из ПзП-ПВ су понудиле помоћ, скупиле новац и измириле њихово дуговање ЕПЦГ.“

Из ове НВО истичу да нијесу задовољни радом судства и тужилаштва, Општине и државе. Нема података да је Центар за социјални рад збринуо и једну жртву, и да је велики проблем мали број смјештајних капацитета.

„Овим путем апелујемо на надлежне институције, политичке партије и појединце,да се уразумимо и помогнемо женама које су суочене са проблемом који само заједно можемо превазићи“, поручују жене ПзП.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here