Насловна Друштво Земља џихада: 3.000 људи у Турској повезано са Исламском државом

Земља џихада: 3.000 људи у Турској повезано са Исламском државом

0
ПОДИЈЕЛИ

 За око 3.000 људи у Турској се верује да су повезани са џихадистичком групом Исламска држава, наводи се у данас објављеном извештају турске обавештајне службе, у коме се упозорава на могуће нападе екстремиста.

560508_istanbul-foto-ap-3_ff

У извештају се позива на интензиван надзор 3.000 људи, укључујући откривање њиховог чина унутар екстремистичке групе, као и да ли су активни унутар ње, известио је турски дневник „Хуријет“.

Безбедносним јединицама послато је упозорење на могуће нападе џихадиста Исламске државе на амбасаде западних држава, након прошлонедељних напада исламиста у Француској, наводи се у извештају.

Безбедност у дипломатским мисијама повећана је на максимални ниво, стоји у извештају и додаје се да су објекти НАТО и западни држављани, такође, потенцијалне мете.

Упозорено је и на могуће бомбашке нападе, „било где и било кад“ у Турској, иза којих би стајале „успаване (терористичке) ћелије“, пренео је АФП.

Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу изјавио је у четвртак да се око 700 турских држављана придружило ИС. Он је навео да је Турска забранила улазак око 7.250 људи из иностранства који су планирали да се прикључе ИС и да је 1.160 потенцијалних џихадиста депортовано.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here