Насловна Поглед Железњак: Варварска грубост и глупост власти у ЦГ више је фарса него...

Железњак: Варварска грубост и глупост власти у ЦГ више је фарса него трагедија

3
ПОДИЈЕЛИ

„Фарса тобожњег покушаја државног удара у Црној Гори, као и уз помоћ западних савјетника на брзину измишљени планови освајања скупштине и уклањања предсједника владе Ђукановића изазивају недоумицу и мрачне паралеле са паљењем Рајхстага 1933. године од националсоцијалиста, које је имало за циљ успостављање диктатуре Хитлера у Њемачкој. То је тада била страшна трагедија немачког народа и увод у катастрофу Другог светског рата. Оно што се сада дешава у Црној Гори по варварској грубости и глупости власти више подсјећа на фарсу него на трагедију“, казао је за „Ало!“ високи функционер Јединствене Русије Сергеј Железњак.

Он је додао да са друге стране, политичке репресалије и држање политичких затвореника под стражом враћају нас у сурову реалност и тјера нас да се озбиљно замислимо о ономе што садашња власт у Црној Гори ради.

Железњак црногорској опозицији: Радити супротно од савјета западних званичника

„Што се тиче ‘обрасца успјеха’ за црногорску опозицију, одлука је на њима, мада је, по мом мишљењу, све веома једноставно. Наивно би било претпоставити да ће извршавање инструкција западних званичника омогућити побједу опозиције. Због тога би требало обратити пажњу на оно што опозицији савјетују представници САД и ЕУ, не играти како они свирају, већ поступати сасвим другачије. Сходно томе, било би логично и оправдано да опозиција настави да бојкотује Скупштину, да захтијева одржавање превремених парламентарних избора и да не прихвати сепаратне преговоре и договоре са Демократском партијом социјалиста“, истакао је Железњак.

Заједнички предсједнички кандидат опозиције

Он наглашава да се нада да је опозиционим снагама јасно да су покушаји једне опозиционе партије или блока да заузме мјесто ДПС-а унапред осуђени на пропаст, као и да само истицање заједничког кандидата опозиције на предстојећим предсједничким изборима у 2018. години може да обезбиједи предност.

„То потврђује изборна кампања и резултати избора у октобру 2016. године. Само истицање заједничког кандидата опозиције на предстојећим предсједничким изборима у 2018. години може да обезбиједи предност, која је потребна за победу, што није случај ако опозиционе партије и блокови изађу са разним кандидатима. Тренутно се води доста оштра полемика између Демократског фронта и Демократа Бечића. Од тога, колико ће брзо та два највећа опозициона субјекта успјети да пређу пут од конфронтације до дијалога и да се ефикасно договоре, умногоме зависи успјех цјелокупне предстојеће изборне кампање. Тим пре што су се за уједињење већ изјаснили остали опозициони лидери, као што су Даниловић и Абазовић. Несумњиво је да су за смјену непопуларног и компромитованог Ђукановића, који је своју улогу већ одиграо, Американци као свог фаворита припремили Душка Марковића, што може да доведе до неслагања и у оквиру самог ДПС. Међутим, само уједињена опозиције може да успјешно искористи неслагања кланова ДПС„, закључује руски политичар.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Gospodine Železnjak, želeo bi da vas podsetim da je Predsednik Srbije izjavio tom prilikom da je u Crnoj Gori bilo elemenata „inostranosti“ i time potvrdio navode zvanične zvanične Crne Gore.

 2. 0
  0

  Gospodine Železnjak, želeo bi da vas podsetim da je Predsednik Srbije izjavio tom prilikom da je u Crnoj Gori bilo elemenata „inostranosti“ i time potvrdio navode zvanične Crne Gore. Moram priznati sa nekim korekcijama, da navodno nisu uhapšene prave osobe, nije baš najpreciznije objašnjeno. Mora biti da se nebi ometala istraga.
  E sad da li je time direktno optužio Rusiju nije najjasnije.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here