Насловна Издвојено Железњак: Неутралност ЦГ је опција коју грађани желе – Галупово истраживање је...

Железњак: Неутралност ЦГ је опција коју грађани желе – Галупово истраживање је потврда

2
ПОДИЈЕЛИ

Замјеник секретара генералног савјета партије „Јединствена Русија“ и члан комитета руске Думе за међународне односе, Сергеј Железњак, у интервјуу за српски Информер истиче да је војна неутралност управо оно што желе црногорски грађани.

На новинарско питање да оцијени шансе Црне Горе да очува војну неутралност, Железњак је навео недавно објављено америчко истраживање на Институту „Џорџ Галуп“, према којему подаци из анкете у Црној Гори сведоче да је 29% грађана против НАТО, 21% сматра да би их то заштитило, а 35% њих било је неопредијељено.

„Да бих био објективан и непристрасан, наводим резултате недавно објављеног америчког истраживања на Институту „Џорџ Галуп“ међу земљама НАТО, ЕУ, Русије и држава бившег СССР. Амерички подаци из анкете у Црној Гори сведоче о томе да је 29% грађана против НАТО, 21% сматра да би их то заштитило, а 35% њих било је неопредељено. То даје могућност да се изведу најмање три закључка: прво, војна неутралност Црне Горе коју заступају водећи политичари, јавни радници и свештенство је прави пут који хоће већина становништва. Друго, политика насилног гурања Црне Горе у НАТО коју заговара власт руку под руку с неколицином чиновника из америчке администрације бившег председника Барака Обаме довела је до јавне пропасти. Треће, спровођење референдума о чланству Црне Горе у НАТО, који су иницирали лидери Демократског фронта и подржала половина политичких снага земље, јесте цивилизовани демократски излаз из затегнуте политичке кризе и савладавање друштвене кризе у земљи. На основу свега тога, иницијатива Демократског фронта о директним руско-америчким контактима у решавању црногорског и целог балканског питања потпуно је разумна. Макар и из тог разлога да спрече злоупотребе руско-америчких несугласица по разним темама за јачање корупције и криминала“, казао је Железњак за Информер.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here