Насловна Друштво Због Руса љетовање на црногорском приморију 50 одсто јефтиније

Због Руса љетовање на црногорском приморију 50 одсто јефтиније

0
ПОДИЈЕЛИ

Неколико мјесеци уочи шпица туристичке сезоне, познаваоци прилика кажу нема доброг резултата заказивања љетовања на црногорској обали, а посебно фале Руси и Украјинци. Зато ће, како најављује предсједник ЦТУ, Жарко Радулоовић цијене морати да смање скоро 50 одсто. Тако ће дан љетовања, умјесто прошлогодишњих 100, коштати 50 евра.  

primorije

„Ситуација на тржишту говори да нема доброг букирања посебно са руског тржишта и бивших совјетских земаља. Ситуација је позната. Главни разлог је политичка, па тиме и економска ситуација између Русије и Украјине и свакако да ће се то одразити на црногорски туризам“, казала је декан Факултета за туризам у Бару, др Силвана Ђурашевић за Атлас телевизију.

И предсједник ЦТУ и један од власника „Спленида“, Жарко Радуловић каже да слика није баш сјајна.

„Туроператори и са запада и са истока не реагују у овом тренутку сходно ономе што смо урадили до сад, а то је спуштање цијене и напаравили много атрактивнијег производа ког ми нудимо њима“, навео је он у изјави за Атлас ТВ.

Једна од ствари која ће се зато десити је даље спуштање цијена. Радуловића објашњава колико ће један дан од маја до октобра коштати на црногорском приморју.

„Ако је било стотину сада је 55. Сложићете се са мном да је то значајно појефтињење“, каже Радуловић.

А, овога љета Радуловић рачуна на Скандинавце. С њима већ постоји договор.

Он додаје да до даљњег, Црна Гора тешко може да добије већи број туриста са запада, с обзиром на то да они за 200 евра могу да оду на Тајланд, Вијетнам, у Индонезију или на Филипине.

Осим тога, сви туристички радници треба да направе и понуде за продужене викенде с обзиром на то да просјечан Европљанин, који је некад љетовао петнаестак дана, сада иде на купање и сунчање од седам до девет дана, како би слободне дане током године могао да искористи баш за те продужене викенде.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here