Насловна Друштво Због геноцида над здрављем грађана Србије, тужити све земље које су нас...

Због геноцида над здрављем грађана Србије, тужити све земље које су нас бомбардовале!

3
ПОДИЈЕЛИ

Ако неће власт, онда грађани Србије морају да честитају на храбрости нашој водећој неуроонколошкињи проф. др Даници Грујичић што нас је алармантним, а надасве стручним, тумачењима последица НАТО бомбардовања по здравље наше нације, пробудила из „зимског сна“ управо ових дана, када је поново интензивирана кампања приближавања Србије НАТО-у, уз образложење да би нам то „убрзало наше европске интеграције и заштитило нас од руског експанзионизма“, изјавио је кандидат за председника Републике Милан Стаматовић.

„Своју тезу да је НАТО, 1999. године, починио геноцид над здрављем грађана Србије, професорка Грујичић је илустровала ужасном црном статистиком: малигне болести су код нас три пута учесталије него у свету, на 100.000 становника се региструје 5.500 оболелих од карцинома, а у свету 2.000; смртност од леукемије је, од 2002, повећана за чак 139 одсто; број оболелих од рака код нас сваке године расте за два одсто, а у свету за 0,6 процената, и све су то последице НАТО бомбардовања, а упркос свему, младима којима смо оставили земљу са оваквим проблемима о томе не смемо да причамо, нити зликовце смемо да тужимо“, подсећа Стаматовић на убитачну дијагнозу „здравственог стања нације“ докторке Грујичић, истичући да је већ то довољан разлог да ниједан одговоран политичар у Србији не би смео ни да помисли да ову земљу повуче ка НАТО-у.

Милан Стаматовић предлаже да управо проф. др Даница Грујичић треба да буде на челу стручне државне комисије која би испитала све фаталне последице огромне штете, својеврсног екоцида, који је НАТО починио животној средини на овим просторима.

„Ако та комисија, у коју би се могли укључити и неки страни стручњаци, докаже тачност тврдње проф. Грујичић да је НАТО намерно гађао хемијска постројења која су била на мапама хазарда, што је доказ да је њихова намера била геноцидна, тј. да загаде животну средину грађана Србије и да је у налетима НАТО авијације потрошено кисеоника колико сва жива бића у Србији потроше за пет деценија, наша држава промптно мора да тужи све државе чланице НАТО које су бомбардовале Србију“, захтева Милан Стаматовић.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  vlast Slobodana Milosevica je to bila napravila,i vec su se bili poceli javljati znaci sa Zapada da su spremni na odstetu,prevo se bila pocela interesovati za to Njemacka,ali desilo se sto se desilo i nikome nista.Zato svaka ozbiljan vlast koja bi trebala doci i u Srbiji i Crnoj Gori to pitanje mora postaviti na dnevni red svojih palamenta i ispostavit zahtjev za odstetom,drugog nacina nema niti moze biti.
  Nikad nije kasno,zlocini ne zastraijevaju!Poceti od Trampa pa redom Vatikan i sve do Turske!

 2. 0
  0

  Nakon završetka Drugog svjetskog rata, u početku nije postojao mirovni sporazum kojim bi se reguliralo pitanje ratne odštete. Njemačka je bila podijeljena i pod upravom saveznika. Kada je 1989. njemačko ujedinjenje postalo stvarnost, tadašnji kancelar Helmut Kohl je pokušao spriječiti postavljanje pitanja ratne odštete. Kohl se bojao zahtjeva iz svih 62 zemalja s kojima je Njemačka ratovala. Tadašnji kancelar je uspio pa se u sporazumu nazvanom „Dva plus četiri“ (s jedne strane Zapadna i Istočna Njemačka, s druge Francuska, Sovjetski savez, Velika Britanija i SAD), kojim su uspostavljeni jedinstvo i suverenitet Njemačke, ratna odšteta ne spominje.

  Činilo se da je ta tema skinuta s dnevnog reda, sve dok 2015. grčka vlada nije postavila pitanje ratne odštete. Zamjenik grčkog ministra financija Dimitris Mardas je objavio da Njemačka Grčkoj duguje gotovo 280 milijardi eura. Njemačka vlada odbija te zahtjeve sve do danas. „Ako Grčka traži 300 milijardi, što onda može tražiti Rusija? 100 bilijuna?“, pita se Ulrich Herbert, povjesničar iz Freiburga. Jer Sovjetski Savez je pretrpio daleko više nacističkih pljački i zločina. Službena isplata odštete Grčkoj potaknula bi druge zemlje da postave svoje mnogostruko veće zahtjeve, odnosno da zatraže tolike iznose koje na kraju ionako ne bi bilo moguće platiti.

 3. 0
  0

  И то што прије. Још треба тражити ратну одштету за побијене и рањене, као и за уништену инфраструктуру, привредне објекте.
  Тражити од НАТО зликоваца да покупе заостале касетне бомбе и очисте како знају и умију простор од уранијума.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here