Насловна Политика Због Асанжа потрошили 14 милиона $

Због Асанжа потрошили 14 милиона $

0
ПОДИЈЕЛИ

 

Лондонска полиција потрошила је 13,8 милиона долара на дежурање испред амбасаде Еквадора где се од јуна 2012. крије оснивач сајта Викиликс Џулијан Асанж. Како пише британски лист „Дејли мејл“, полиција свакодневно троши 11.000 фунти за три полицајца који даноноћно надгледају амбасаду, што је потврдио и портпарол лондонске полиције.

džulijen asanž

Један сарадник Скотланд Јарда се у сваком тренутку налази на степеницама зграде, док друга два стражара прате да Асанж не напусти амбасаду прерушен у неког полицајца.

„Полицијски трошкови за чување једног човека у амбасади достижу апсурдне размере“, упозорила је бароница Џени Џонс, заменица председника Одбора за полицију у скупштини Лондона у изјави за британски лист.

Влада треба да објасни пореским обвезницима зашто морају да плаћају за то, навела је она и додала да је крајње време да се „овај ћорсокак оконча а полицајци повуку“.

Асанж је у јуну 2012 затражио азил од Еквадора, после исцрпљујуће борбе пред британским судовима да избегне изручење Шведској.

Изручење Асанжа траже и САД, које сматрају да је објављивањем тајни о америчкој политици и дипломатији нанета штета америчкој националној безбедности, због чега Асанж страхује да би Шведска могла да га преда САД.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here