Насловна Насловна Завршен Синђелићев исказ: Лоша глума још лошијег сценарија

Завршен Синђелићев исказ: Лоша глума још лошијег сценарија

4
ПОДИЈЕЛИ
Саша Синђелић

Пуних једанаест сати трајало је саслушање свједока сарадника у случају фарсе зване ”државни удар”, Александра Синђелића, у Специјалном тужилаштву у Подгорици.

Адвокат осумњиченог Михаила Чађеновића, Дражен Медојевић, каже да је исказ Синђелића био нелогичан и контрадикторан.

Он, међутим, због тајности поступка није могао да каже више од тога. Ипак, Медојевић наводи да је Синђелићев исказ био производ лошег сценарија и лоше глуме

advokat drazen medojevic Завршен Синђелићев исказ: Лоша глума још лошијег сценаријаОн је давао себи каратеристике за које нема способности. Ово је поризвод лошег сценарија, а он је лош глумац који има циљ да компромитује ДФ у чему није успио. Њeгов исказ нема додрне тачке с мојим клијентом. Из његовог исказа не може прoизаћи кривично правна одговорност Чађеновића“, рекао је Медојевић.

Бранилац Братислава Дикића Милан Петровић након саслушања новинарима је саопштио:

Послије 12 сати најзад смо дошли до одређених сазнања. За мене је шокантно што мој брањеник и поред молбе није овдје данас доведен и то је процесни проступ и кршење његових права. Исказ Синђелића је на 33 стране и преобиман и видјећемо анализиом шта је он данас испричао, али он је потврдио да спрски држављани нијесу хтјели да руше систем и нијесу знали шта је могло бити на протесту. Видјећемо шта ће бити даље и до каквог тужења ће доћи„.

На питање да ли је Синђелић говорио о именима, Петровић је одговорио:

Синђелић није довео себе у везу са било чим и он сматра да се и против њега води хајка и сматра да је он човјек који је дошао овдје да расвијетли цијели догађај. Није никога спомињао именом из Црне Горе и није говорио о политичким партијама„, казао је Петровић.

Бранко Анђелић, бранилац притвореног Милана Душића, казао је да је Синђелић причао да је наводно без излазног печата из Србије летио за Москву, гдје су га Шишмаков и негови људи водили тајним каналима на Аеродрому Шераметјово како му у Руси не би ударили печат.

На све што је њега инкриминисало – он би казао да са тим нема никакве везе или да не зна и да је за све то био задужен Еди. Када сам га питао због чега је пропала акција тог дана он је почео да врда и појашњавао је да не зна те да је све то Еди организовао. Он је признао да је организовао 500 људи да уђу у Црну Гору, али да није знао гдје су били смјештени и каква су им била задужења. Када смо га питали па како знаш о плановима и групама он је рекао да га је о томе информисао Мирко Пајо Велимировић. Мој утисак је да је одличнои научен шта да прича и како да се понаша”, казао је Анђелић.

Осуђивани криминалац кредибилан за Катнића?

Саша Синђелић је, према ријечима његове бивше супруге, правоснажно осуђен на осам и по година затвора, али да је вежи дио затворске казне ”на волшебан начин” избјегао. Памтимо га и као вођу побуне у нишком затвору, а коју је управо гушио тадашњи командант српске жандармерије Братислав Дикић.

Синђелић се почетком новембра на чудан начин у Црној Гори, дошавши са Миливојем Катнићем и то, по свему судећи, Владиним авионом.

Из тужилаштва су претходно понављали да је он са Братиславом Дикићем организатор двадесеточлане групе која је планирала да убија грађане и тадашњег премијера Мила Ђукановића, а Београђанин им је преко медија одговарао да нема везе са тим, да “Мило пали траву и лупа глупости”.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Narko kartel Dugouska, Veljovica, Katnica, Medenice, Brajovica, Vujanovica, brace Djukaja, Micunaja, Bebe, Caneta.. poseduje toliko tona novca iz kriminala, da ovako jeftine sisnjare, kao Paju i ovo pasce ( zamislite tu notornu laz- putuje u Rusiju avionom bez „pecata“ ) moze da kupi za par stotina tisuca. Oni vise i nisu vazni, niti su bili vec 17 oktobra, jer je dps mafija ostvarila unapred placeni „izborni rezultat“. Ovo sada je samo pozoriste, koje ce posluziti dps zlikovcima da u jednom momentu budu „velikodusni“ prema ogromnoj vecini u buducim „pregovorima“, koju opozicija ne sme, niti moze da upise, sve dok dps mafija priprema, organizuje i ucestvuje na unapred pokradenim „izborima“. Sada je tek vrlo opasno za dzukele Paju i Sindju, jer se moze desiti da se dps mafijin kartel nece zadovoljiti ovim nivoom optuzbi prema Rusiji, vec likvidarati obojicu, a preko masmedija „pumpati“ nove optuzbe prema Rusiji. Zna se kako to decenijama rade sa Pinkom Beba, Mitrovic, Vucicevic.

  2. 0
    0

    Katnicu ne na Rusiju ne na DF kukala ti majka scenario za film je bio los . Opameti se vise ! DPS ce te pustit niz vodu ka sto je sve stranke ( narodnu , pozitivnu a najvjerovatnije i bosnjacku stranku ) koje su ga spasavale sve ove godine .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here