Насловна Политика Завршен референдум: Чекају се званични резултати – против око 50%!

Завршен референдум: Чекају се званични резултати – против око 50%!

0
ПОДИЈЕЛИ

Гласање на референдуму у Грчкој о споразуму који су јој понудили њени међународни повериоци – Европска унија и ММФ, завршено је у 19.00 сати по локалном времену.

cipras-tjub-650x403

Дванаесточасовно гласање је протекло уредно, без икаквих проблема на гласачким местима, јавила је атинска РТВ СКАИ.

Министарство унутрашњих послова које је задужено за изборе у Грчкој, раније је најавило да ће резултате референдума објавити већ сат-два после затварања гласачких места, односно до 20.00 сати по средње-европском времену.

По проценама непосредно пред истек гласања, одзив бирача је био око 65 одсто, као и на превременим посланичким изборима, одржаним јануара ове године.

Против споразума с повериоцима 49 до 54 одсто Грка

Против споразума с повериоцима данас је на референдуму гласало између 49 и 54,5 одсто Грка, утврдиле су три агенције за истраживање јавног мњења на основу анкета међу бирачима.

За споразум са повериоцима је гласало 46 до 50,5 одсто бирача, што указује да је око пет online casino одсто убацило непопуњене или поништене гласачке листиће, пренела је атинска РТВ СКАИ.

По агенцији МРБ, против предлога споразума је било 49 до 54 одсто гласача, а за је било 46 до 51 одсто.

Мања је разлика по агенцији Метрон Аналисис: против предлога споразума је било 52 одсто гласача, а за њега 48 одсто.

Агенција ГПО је саопштила да је по њеној анкети против предлога споразума с повериоцима грчке државе било 48,5 до 51,5 одсто анкетираних бирача.

Комерцијална грчка ТВ-станица Алфа је сама спровела анкету којом је утврдила да је против предлога споразума било 49,5 до 54,5 одсто бирача, а за је било 45,5 до 50,5 одсто.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here