Насловна Политика Завјера ћутања: Мук у МУП-у и Управи полиције, а Тужилаштво неће о...

Завјера ћутања: Мук у МУП-у и Управи полиције, а Тужилаштво неће о афери М.П.

4
ПОДИЈЕЛИ

МУП и Управа полиције и даље скривају шта су открили у вјештаченом телефону одузетом приликом хапшења М.П. у јануару ове године док Тужилаштво одбија дати одговор.

Редакција ИН4С послала је прије неколико дана захтјев Тужилаштву, МУП-у и Управи полиције како би јавност добила пуну информацију о понашању високих државних фунционера.

„Да ли је приликом вјештачења телефона М.П. пронађен видео материјал на којем се види ухапшена М.П. са високим државним функционером Црне Горе?

Да ли је М.П. признала да је она то снимила, тј. да ли је снимак аутентичан?

Да ли је М.П. признала да јој је наведени функционер купио стан и подводио је једном високом државном функционеру Републике Хрватске?,“ питања су која је редакција ИН4С поставила државним институцијама, уз напомену да она не нарушавају истрагу везану за случај М.П. а који се води због отмице грађанина Ф.П.

Док из МУП-а и Управе полиције и даље ћуте, јуче је стигао мејл из Тужилаштва у којем се наводи да је предмет формиран али да се он налази у фази истраге те да не могу дати више информација, позивајући се управо на предмет отмице као разлог због којег нису у могућности да дају одговор.

„Поводом кривичне пријаве коју је Управа полиције поднијела овом тужилаштву против М.П., због кривичног дјела отмица из члана 164 Кривичног законика Црне Горе, формиран је предмет.

Предмет се налази у фази истраге, те због заштите истражног поступка не можемо дати више информација,“ стоји у одговору који је стигао из Основног државног тужилаштва.

Иако смо се, охрабрени недавним објављивањем приватних телефонских разговора везано за један други судски случај, надали да институције неће ускратити јавност за информације на које има право, ова питања остају и даље без одговора.

На дјелу је, чини се, завјера ћутања надлежних државних органа када је у питању још једна афера у којој су укључени високи владини функционери.

4 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here