Насловна Политика Заветници: НАТО врши притисак на Србију, референдум у РС је прави одговор

Заветници: НАТО врши притисак на Србију, референдум у РС је прави одговор

1
ПОДИЈЕЛИ

Српски сабор Заветници пружа пуну подршку иницијативи предсједника Републике Српске Милорада Додика да се у Српској одржи референдум о приступању БиХ НАТО савезу, те да је референдум прави одговор и када је ријеч о притисцима које тај савез константно врши на Србију.

„Имајући у виду све учесталије напоре нелегитимних органа, прије свега Суда БиХ да се Република Српска лиши своје војне имовине и безбједносне самосталности, сматрамо да је референдум једини могући начин да се спречи покушај насилног увлачења српског ентитета у НАТО пакт“, истиче се у саопштењу Српког сабора „Заветници“.

„Заветници“ сматрају да „најавом референдума Република Српска јасно поручује да не пристаје на политику ултиматума и наметања решења коју спроводи званично Сарајево“.

„Република Српска тако демонстрира свој пуни демократски капацитет и приврженост поштовању Дејтонског споразума и Устава БиХ, као и свијест о неопходности заштите виталних националних интереса и одговорност према свом народу“, истиче се у саопштењу.

У саопштењу се напомиње да се референдумом као најдемократскијим обликом народног изјашњавања афирмише принцип сагласности грађана који је грубо погажен у Црној Гори гдје је актуелна власт мимо народне воље увела земљу у западни војни савез.

„Сматрамо да је референдум прави одговор и када су у питању притисци које НАТО константно врши на Србију како би се наша држава одрекла своје војне неутралности и сврстала на страну највећег империјалистичког табора данашњице и отвореног непријатеља Руске Федерације“, наглашава се у саопштењу.

Извор: Агенције

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here