Насловна Друштво Затвореник из Спужа послат да претуче адвоката Аковића?

Затвореник из Спужа послат да претуче адвоката Аковића?

0
ПОДИЈЕЛИ

Адвокат Лазар Аковић, који је својевремено судио у поступку за убиство полицијског инспектора Славољуба Шћекића и у поступку за убиство уредника “Дана” Душка Јовановића, тврдио је прије два дана на препознавању у полицији да је апсолутно сигуран да га је, у априлу прошле године, напао Цетињанин Јасминко Шаховић.

То је “Вијестима” потврдио бранилац Шаховића, адвокат Миомир Јоксимовић, који, међутим, тврди да је то немогуће, јер се његов клијент у тренутку напада налазио у Спужу, на издржавању седмомјесечне казне затвора.

Јоксимовић је “Вијестима” рекао да је прије два дана присуствовао препознавању у полицији, те да је Аковић био сигуран да је Шаховић нападач.

У отпусном листу Завода за извршење кривичних санкција (ЗИКС), који је достављен “Вијестима”, пише да је Шаховић у периоду од 1. децембра 2015. до 5. маја 2016. био у затвору у Спужу на издржавању затворске казне.

Из ЗИКС-а “Вијестима” јуче нијесу одговорили да ли је Шаховић био у затвору 4. априла, када је нападнут подгорички адвокат.

Судија за истраге подгоричког Вишег суда Мирослав Башовић прије два дана донио је наредбу за претрес два стана које користи Шаховић.

Према сазнањима “Вијести” претресом станова није пронађена шипка, којом се сумња да је извршено кривично дјело.

Аковић је “Вијестима” рекао да “у циљу несметаног вођења истраге не жели да даје било какве коментаре”.

Адвокат је 4. априла прошле године у вечерњим часовима нападнут у подгоричком насељу Сити кварт.

Два мушкарца тада су га изударала шипком по глави и тијелу.

Напад на Аковића тужилаштво је квалификовало као убиство у покушају, за које је запријећена казна затвора од пет до 15 година, с тим да се за дјела у покушају може изрећи и блажа казна затвора.

Шаховић се налази у Истражном затвору због сумње да је са још двије особе основао предузеће Билмор Цоммерце, преко кога су од јануара до јула ове године преварно поручивали, присвајали и дистрибуирали на тзв. сивом тржишту робу од више предузећа, чиме су их оштетили за најмање 66.000 еура.

Аковић је до 2009. године био судија подгоричког Вишег суда. Судио је и у поступку за убиство полицијског инспектора Славољуба Шћекића и у поступку за убиство уредника “Дана” Душка Јовановића, у којима је изрекао осуђујуће пресуде.

Исте године када је донио те двије пресуде – 2009, поднио је оставку на функцију судије и саопштио да се повлачи “јер не прихвата било чије ултиматуме, притиске, пријетње и застрашивања”.

Аковић је након напада добио полицијску заштиту.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here