Насловна Мозаик Зашто су заузети мушкарци привлачни?

Зашто су заузети мушкарци привлачни?

0
ПОДИЈЕЛИ

zauzeti

Наш мозак програмиран је да жели ствари до којих је тешко доћи и на то се увек реагује ставом – морам то да имам! Бурма није препрека, већ делује као мамац.

Готово да нема жене која се бар једном у животу није жестоко заљубила у недоступног, односно заузетог мушкарца. Зашто су ожењени магнетски привлачни, појаснио је др Томас Луис, коаутор књиге „Општа теорија љубави„, а ево кључне реченице:

„Готово све жене су једном пале на шарм заузетог мушкарца зато што је наш мозак програмиран тако да жели ствари до којих је тешко доћи“.

Психолози наводе да статус „заузет“ делује на нас као дрога. На њега се реагује ставом – морам то да имам! Жеља се повећава, ниво допамина расте, тако да свака жена постаје одлучнија да постигне циљ.

Оно што би требало да знамо на самом почетку, обично схватимо тек на крају, а то је да нам је тај мушкарац толико привлачан баш због тога што је заузет и да га вероватно не бисмо желели да није ожењен или у дугој вези.

Луис тврди да бурма није препрека, већ често мамац. Ако се деси да пожелите мушкарца који је у вези са девојком или женом коју би нарочито цените, ваш мозак ће га „регистровати“ као „квалитетну робу“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here