Насловна Политика Зашто је Русија блокирала резолуцију о Сребреници?

Зашто је Русија блокирала резолуцију о Сребреници?

1
ПОДИЈЕЛИ

Русија је блокирала резолуцију о Сребреници јер она не помаже стабилизацији на Балкану и пребацује одговорност за злочине из 90-их година само на једну страну, изјавио је шеф комитета Државне думе за међународне послове Алексеј Пушков.

aleksej-puskov

Зашто Русија није подржала ту резолуцију? Управо зато што таква резолуција служи за заоштравање ситуације, а не за стабилизацију на Балкану. Зато што се из свих тих догађаја који се дешавају и где се заиста врши геноцид, из неког разлога, бира једно и дефинише се геноцидом са савршено јасним политичким разлозима„, изјавио је Пушков на прес-конференцији у МИА „Русија севодња“.

„Не поричемо, и Србија не пориче, да је то био злочин против муслиманског становништва у Сребреници. Ми се само не слажемо са формулацијом геноцида. Не слажемо се јер су у годинама рата у Југославији геноцид вршили, тачније етничка чишћења и убиства по националној припадности, све стране“, додао је он.

Зато, према речима Пушкова, потребно је ставити одговорност на све стране.

То треба учинити управо из разлога двојних стандарда, традиционалних за Запад, јер ће резолуција само дестабилизовати ситуацију. Ми смо то видели када је Александар Вучић кренуо на церемонију везану за трагичне догађаје, дочекали су га камењем, замаскиравају се злочине једних и, из неког разлога, издвајају злочини само једне стране. Из тог разлога ми смо одбили да признамо резолуцију„, закључио је он.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ako hoćeš da zavrljaš svaku odgovornost za zločine onda izjednači one najmanje sa najvećim pa podeli na dva i dobiješ neku neutralnu sredinu koja odgovara samo onim teškim zločincima!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here