Насловна Поглед Зашто америчка војска има проблем са самоубиствима

Зашто америчка војска има проблем са самоубиствима

1
ПОДИЈЕЛИ

Američka vojskaУ војсци Сједињених Америчких Држава до краја октобра ове године било је 245 самоубистава, што је, ипак, пад од 22 одсто у односу на 2012. годину, кад их је било 316, показују подаци Пентагона, јавља Танјуг.

Војни званичници, међутим, упозоравају да је то и даље велики број и да прошлогодишњи подаци указују да је било више самоубистава од краја борбених операција у Ираку, него док су америчке трупе биле тамо, наводи агенција Асошиејтед прес.

Највеће смањење самоубистава забиљежено је у Морнарици (28 одсто), Ваздухпловству (21 одсто) и код припадника маринаца (11 одсто).

АП упоређује да је током прошле године у борбеним дејствима у Авганистану настрадало 295 војника САД, што је само за нијансу више од оних који су сами себи одузели живот у војсци.

Пентагон је први пут уочио пораст у броју самоубистава 2006. године и од тада је уведено више мера које би требало тај тренд да смање. За 35 одсто је порастао број оних који се обраћају војним докторима за психијатријску помоћ, уведене су специјалне телефонске линије за особе које се налазе у кризи, а врше се и свеобухватне анализе о томе шта доводи до самоубистава војника.

Сматра се, према истраживањима, да су породични проблеми, укључујући и одлазак на ратиште, коришћење дроге, депресија и финансијски проблеми у врху узрочника самоубистава.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here