Насловна Политика Запад шаље коферима новац украјинским политичарима

Запад шаље коферима новац украјинским политичарима

1
ПОДИЈЕЛИ

Из Европе у Украјину нелегално стижу огромни обими готовине, пише на порталу „OpEdNews“ бивши сарадник америчког аналитичког центра RAND Џери Колинс, позивајући се на изворе упознате са ситуацијом.

ukrajina-nato-novorosinform

Тако према подацима Колинса, од 14. октобра до 24. децембра 2014. године обичним летом пољске авиокомапније пребачено је из Варшаве у Лавов око 27 милиона долара и три милиона евра. Према информацији аутора чланка, новац се превози као ручни пртљаг.

Аутор чланка издваја три верзије о томе коме је намењен новац: премијеру Јацењуку и његовом тиму у борби против председника Порошенка, лавовској партији Самопомоћ и, коначно, самом председнику Порошенку за специјалне операције на истоку земље.

При томе у Украјини је крајње напета економска ситуација и ови милиони тешко да ће бити потрошени на социјалне програме, примећује Колинс.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Tako su slali političarima DOS-a i pojedinim antisrpskim NVO, prije obaranja Miloševića. Pa Velja Ilić je to javno priznavao i u TV emisijama govorio, da su DOS-ovci išli po pare u Budimpeštu i Podgoricu i da su im predstavnici zapadnih obaveštajnih službi punili dzepove i torbe parama i da su najviše dobijali predstavnici OTPORA, koji su posle nastavili svoje aktivnosti u Gruziji, Libiji, Egiptu, Ukrajini itd. Neko je morao da se ispita po tom pitanju, ali dok je marionetskih vlada, to se neće dogoditi.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here